Dupa ce a incantat publicul romanesc timp de trei ani pe scena Operei Nationale din Bucuresti, tenorul Bogdan Mihai a hotarat sa paraseasca tara pentru a canta pe scenele din Anglia, Germania si Franta.

Dupa trei ani de colaborare cu Opera Nationala din Bucuresti, unde tanarul tenor, in varsta de 27 de ani, a fost cel mai iubit solist al institutiei, acesta a hotarat sa paraseasca scena romaneasca pentru cea din strainatate, dar nu fara un motiv foarte bine intemeiat pe care il explica, subtil, prin intermediul unui comunicat de presa.

Ma inclin in fata dumneavoastra, publicul, cel al carui sprijin si apreciere le-am avut si la ultima reprezentatie din aceasta stagiune pe scena ONB. Ma inclin, de asemenea, si in fata celor care pana in prezent au demonstrat ca opera reprezinta pentru ei un mijloc de promovare personala dar si o modalitate de a impiedica evolutia oricarui tanar care stie sa zica nu falsitatii si minciunii - de la ei am invatat cum nu trebuie sa fiu, dar mai ales, cum sa ma feresc, din timp, de astfel de personalitati”, a declarat tenorul Bogdan Mihai.

Bogdan Mihai este unul dintre cei numai cativa tenori din lume capabili sa interpreteze dificila arie a Contelui Almaviva Cessa di piu resistere din Il Barbiere di Siviglia de Gioacchino Rossini. Este laureatul Premiului I al Concursului International de Canto Hariclea Darclée si al Concursului National al Liedului Romanesc. Bogdan Mihai a studiat, in Italia, sub indrumarea sopranei Mirella Freni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.