Vocalistul trupei Phoenix si-a primit ieri de la ministrul Justitiei certificatul de cetatean roman, la aproape un an de la depunerea dosarului.

Nicu Covaci a declarat ca si-a depus cererea de a redeveni cetatean roman deoarece vrea sa se simta acasa din toate punctele de vedere si ca se saturase sa arate mereu pasaportul german de cate ori venea in Romania. Potrivit Cancan, el a renuntat la cetatenie in 1976, in urma unui conflict cu Militia, apoi a fugit in Germania.

"Am fost si am ramas roman, chiar daca hartiile au aratat altceva. Am umblat mult prin lume, dar fanii din Romania m-au ajutat mereu sa ma incarc", a declarat Covaci la scurt timp dupa ce a depus juramantul de credinta fata de tara.

La ceremonia de la Institutul National al Magistraturii au fost si colegii de trupa Ovidiu Lipan Tandarica si Ionut Contras, nu insa si Mircea Baniciu. Cu certificatul in mana, Covaci a spus ca vrea sa se implice pe viitor in imbunatatirea ima-ginii Romaniei in afara tarii, pentru ca nu mai suporta sa vada ca suntem reprezentati de "paranghelisti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.