Trei pelicule bazate pe povestea Vrajitorului din Oz, o adaptare a romanului original, o pelicula centrata pe povestea vrajitorului si o poveste despre nepoata lui Dorothy in Oz, sunt pregatite de companii de productie de la Hollywood, potrivit Los Angeles Times.

Doua dintre cele trei filme sunt in planul companiei Warner Bros, care, in urma succesului inregistrat de "Alice in Tara Minunilor", grabeste procesul de pregatire a acestora.

Prima pelicula, o adaptare a romanului publicat in 1900 de L. Frank Baum, va fi realizat de Temple Hill Entertainment, producatorul seriei "Twilight". Scenariul este realizat de Darren Lemke, care a terminat deja o schita a scenariului, cu doar mici schimbari ale detaliilor din romanul lui Baum, care a iesit de sub incidenta drepturilor de autor.

Una dintre schimbari va fi ca Dorothy va avea 16 ani, in loc de 14. Producatorii spera ca pelicula sa devina baza unei francize, pentru ca pe viitor sa adapteze alte 21 de carti scrise de Baum despre tinutul Oz.

"Ideea este ca nimeni nu a facut o adaptare fidela a cartilor lui Frank Baum", a declarat unul dintre producatorii filmului, Wyck Godfrey.

Al doilea proiect, numit "Oz", va fi bazat pe un scenariu scris de Josh Olson, care a adaptat si "A History of Violence". Filmul va prezenta povestea nepoatei lui Dorothy, care se intoarce in Orasul de Smarald pentru a se lupta cu fortele raului.

"Alice in Tara Minunilor"
are insa o legatura mai mare cu cel de-al treilea proiect, "Brick", la care va lucra producatorul "Alice", Joe Roth.

"Brick"
va fi o continuare despre modul in care a ajuns in Oz vrajitorul (aparent si el a venit tot din Kansas). Roth s-a intalnit cu presedintele de productie al Disney, Sean Bailey, si a discutat despre proiect cu mai multi regizori. Mitchell Kapner ("The Whole Nine Yards") a scris un scenariu original, partial derivat din parti ale cartilor lui Baum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.