Trupa rock britanica Pink Floyd a castigat procesul intentat EMI la Inalta Curte din Londra, iar casa de discuri va plati suma de 60.000 de dolari pentru piesele vandute online, informeaza BBC.

Magistratii urmeaza sa anunte si care va fi amenda pe care EMI va trebui sa o plateasca pentru ca a vandut online piese Pink Floyd.

Pe langa trupa britanica, si australienii de la AC/DC, ca si cantaretul american de country Garth Brooks, au protestat fata de faptul ca EMI vrea sa le vanda piesele separat pe internet, relateaza NewsIn.

Gurpul britanic a semnat un contract in 1967 cu EMI, care i-a lansat albumul "Dark Side Of The Moon", unul dintre cele mai bine vandute materiale discografice din istorie.

Avocatul trupei, Robert Howe, a subliniat, in prima audiere in acest caz, ca trupa contesta EMI dreptul de a vinde separat melodiile de pe albumele sale. Vanzarea individuala a melodiilor este interzisa prin contract, spune avocatul grupului, in timp ce reprezentantii casei de discuri spun ca aceasta clauza nu se aplica vanzarilor online.

Trupa Pink Floyd, unul dintre numele de legenda ale rock-ului progresiv, a lansat albume de referinta in istoria muzicii, printre care "Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" si "The Wall".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.