Trupa rock britanica Pink Floyd a intentat un proces casei de discuri EMI, la Inalta Curte din Londra, in urma unui conflict privind vanzarea online a melodiilor trupei, informeaza AFP.

Gurpul britanic a semnat un contract in 1967 cu EMI, care i-a lansat albumul "Dark Side Of The Moon", unul dintre cele mai bine vandute materiale discografice din istorie, scrie NewsIn.

Avocatul trupei, Robert Howe, a subliniat, in prima audiere in acest caz, ca trupa contesta EMI dreptul de a vinde separat melodiile de pe albumele sale. Vanzarea individuala a melodiilor este interzisa prin contract, spune avocatul grupului, in timp ce reprezentantii casei de discuri spun ca aceasta clauza nu se aplica vanzarilor online.

Trupa Pink Floyd a devenit celebra prin muzica sa rock progresva in anii 1960 si 1970, datorita albumelor legendare "Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" "Animals" si "The Wall".

Relatiile intre membrii fondatori ai grupului au fost tensionate in ultimii ani, insa acestia s-au reunit pentru un concert live la Londra, in 2005.

Pianistul Richard Wright, unul dintre fondatorii trupei, a decedat in 2008, la 65 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.