Tenorul spaniol Placido Domingo a fost operat de cancer la colon la spitalul Mount Sinai din New York si va trebui sa se odihneasca timp de sase saptamani, a anuntat luni purtatoarea sa de cuvant, citata de AFP.

Interventia chirurgicala a avut loc saptamana trecuta, iar artistul, in varsta de 69 de ani, a parasit duminica spitalul, a declarat purtatoarea de cuvant Nancy Seltzer.

In cursul operatiei a fost extrasa o tumoare canceroasa, a precizat ea, adaugand ca medicii se asteapta ca tenorul sa "se refaca in totalitate".

Placido Domingo intentioneaza sa urce din nou pe scena in 16 aprilie, la Scala din Milano, unde urmeaza sa cante in "Simon Boccanegra" de Verdi. Pana atunci, el se va odihni timp de sase saptamani.

"Data exacta a reluarii angajamentelor sale va depinde de viteza cu care isi va regasi forta caracteristica", a subliniat Seltzer.
Totusi, in timpul convalescentei, el va asigura functia de director al operelor din Los Angeles si Washington, a dat asigurari purtatoarea de cuvant.

Tenorul a simtit dureri in abdomen in timpul concertelor sale de la Tokyo, se anunta pe site-ul sau la sfarsitul lunii februarie.

Avand o forta de munca iesita din comun, Placido Domingo a interpretat circa 130 de roluri de la debutul sau (in 1959-1960, ca Alfredo in "Traviata" de Verdi), ceea ce niciun tenor nu a mai facut in istoria muzicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.