M-am plimbat cu Dan Chisu prin viata lui. Aveam impresia ca nonsalanta pe care o afiseaza, uneori neintentionat, va transforma o ora de conversatie intr-o vesnicie. Dan Chisu m-a invatat ca e daunator sa pleci la drum cu prejudecati.

- Va deranjeaza ca sunteti tot timpul in atentia presei?

- Ma deranjeaza de foarte multe ori. Pe de o parte ma tot intreb ce au cu mine, dar pe de alta parte toate actiunile mele sunt publice si comporta acest risc pe care mi-l asum. Daca nu doream sa fiu in vizorul presei trebuia sa ma fac strungar. Mi-ar fi placut mai tare ca atunci cand ies in fata presei sa fiu consultat pentru ca sunt multe situatii in care se poate cere si parerea mea. Daca eu, de exemplu, necasatorit fiind, ies cu o persoana care nu mai este casatorita, nu putem fi un subiect de paparazzi, si nu putem fi tratati ca si cum ne-am fi lasat acasa sotii si copiii si ne facem de cap. Daca sunt cu o persoana ne afisam oriunde impreuna, nu cautam cotloane ascunse.

- Numele dumneavoastra inseamna in mod implicit "lipici" la femei, cum va explicati acest lucru?

- Nu stiu. Nu ma deranjeaza. Daca credeti acest lucru sunteti libere sa va exprimati. Doar aveti un motiv pentru care credeti acest lucru, motiv pentru care accept si-mi asum acest "lipici", nu am nici o problema in acest sens.

- Cat de accesibil sunteti in realitate?

- Cat ati constatat dumneavoastra. Sunt sau nu sunt? Pana la o anumita varsta am fost foarte accesibil, insa acum cred ca am devenit destul de selectiv, dar acest lucru nu inseamna ca jignesc pe cineva. E drept ca sunt intr-o perioada destul de favorabila adica am "cautare", primesc multe pareri despre carte, sunt persoane care ar dori mai mult de la mine, dar incerc sa nu fac pe superstarul si in ceea ce priveste sexul frumos incerc, repet, sa fiu foarte selectiv. Sunt un mare iubitor de femei.

- Si totusi "singur sub dus"...

- Este doar o sintagma. E vorba despre ideea de dus, ca stare de singuratate, de dusurile pe care ti le administreaza viata, in toate formele ei. Sunt foarte multe reflexii, nu neaparat aventuri cu femei celebre din Romania asa cum a incercat sa insinueze presa. Sunt niste pareri ale unui barbat care intamplator se aseamana cu mine. Sunt foarte multe lucruri inventate, nu este o poveste autobiografica care sa fie sustinuta cronologic.

E o stare de ura a personajului din carte, vis-a-vis de viata lui neimplinita, exprimata foarte crud, foarte dur, cu un limbaj foarte violent tocmai pentru a face diferenta intre o stare profundamente angoasata de singuratate si alta in care singuratatea inseamna doar o seara nefericita, dar care are toate sansele sa treaca.

- Ati avut foarte multe relatii. Va indragostiti foarte repede sau cautati omul perfect?

- Nu ma indragostesc foarte repede, deci caut persoana potrivita desi s-ar putea sa o caut la nesfarsit.

- Nu credeti in casnicie?

- Sunt o persoana destul de toleranta. Am aceeasi problema si cu religia. Sunt ateu, dar respect credinta celorlalti, asa ca respect si casnicia. Cred ca violenta cu care lupt impotriva ideii de casnicie este si o forma de acceptare a ei, dar tocmai de frica ei.

- Ce ar trebui sa faca o femeie ca sa o cereti de nevasta?

- Sa ma faca sa o cer de nevasta. Am ratat momentul in care sa ajung sa fac o fata sa ma ceara de sot si cred ca sunt destul de complicat ca nu stiu ce sa fac sa ajung sa cer si eu o fata de nevasta.
E vorba de prea multa aplecare asupra felului in care trebuie sa fie. Nu cred ca pot fi atat de tolerant pe cat as vrea sa fiu in a face slalom printre defectele celuilalt, desi propovaduiesc acest fapt.

- Va mai place "vanatoarea"?

- Am obosit. E placut sa fii vanat, dar e un risc mare sa te lasi vanat. Nu e foarte simplu sa ai o aura de supercuceritor, pe care mi-a creat-o presa, eu sunt un produs al presei. Ma expun foarte mult si de aceea sunt foarte prudent si foarte responsabil in sensul ca nu pacalesc pe nimeni si nu profit de inocenta persoanelor care isi doresc sa petreaca o noapte cu mine pentru ca ma cheama Dan Chisu.
Am o sinceritate anume, am o nonsalanta cu care tratez lucrurile pentru ca nu-mi pasa de nimic, dar astept sa ma frig.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.