Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea in cazul manelistului Adi Minune pentru fals in declaratii.

"Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicata, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Simionescu Adrian (Adi Minune) a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal", se arata in comunicatul ANI.

"De asemenea, la data de 14.11.2008, in conformitate cu dispozițiile Legii nr. 144/2007, republicata, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de catre Simionescu Adrian, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos (Judetul Ilfov) a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere aferente anului fiscal 2007", se mai precizeaza in comunicat.

Cantaretul, care ocupa din 2008 functia de consilier local, este obligat sa-si declare interesele si averea. Manelistul a fost amendat in luna noiembrie 2008 cu 500 lei pentru ca nu a depus in termenul legal declaratiile.

Totusi, in urma verificarilor a rezultat ca, in declaratia de avere din 30 septembrie 2008, Adi Minune nu a declarat sau a facut mentiuni eronate cu privire la bunurile sale. Astfel, a trecut eronat suprafata unui teren achizitionat in Comuna Stefanestii de Jos, suprafata reala a acestuia fiind de 12.234 mp si nu a mentionat un teren din Corbeanca, cu o suprafata de 7.676 mp, dobandit in anul 2007. La capitolul "cladiri" nu a declarat un apartament din Bucuresti, sector 3, dobandit in 1997, iar la "bunuri imobile" nu a mentionat cele doua autoturisme Mercedes Benz pentru care, desi a declarat ulterior ca le-ar fi instrainat, nu a prezentat nici un act in acest sens.

Acesta nu a mai declarat contractul de leasing financiar cu o valoare de 339.000 de euro, incheiat in 17 august 2007, veniturile realizate in anul fiscal 2007 desi, conform evidentelor Administratiei Finantelor Publice Sector 3 a obtinut atat venituri din cedarea folosintei bunurilor, in valoare de 5.625 lei, precum si din activitatea prestata in calitate de "muzician" - in valoare de 50.723 lei.

In declaratia de interese din 30 septembrie 2008 nu a mentionat calitatea de membru PSD si pe cele de asociat la firma A&G Music & Film SRL si pe cele de asociat unic si administrator la firma Adrian Media Music SRL, respectiv de comerciant persoana fizica la firma Simionescu G. Adrian PF.

Adi Minune: "Sunt prea valoros"

Adrian Minune a declarat in luna ianuarie pentru REALITATEA.NET ca nu ii pasa daca se confirma informatia publicata de Academia Catavencu, potrivit careia ANI l-ar ancheta pentru nedepunerea unei declaratii de avere atunci cand a candidat la o functie publica in Stefanesti, Ilfov. "Sunt prea valoros ca sa ma bag in seama cu cei de la Academia Catavencu. Le multumesc celor care sunt cu ochii pe mine, dar nu ma intereseaza daca se confirma ce zic ei", a declarat Adrian Minune.

Tot Consiliul Local al localitatii Stefanesti se afla in situatia lui Adrian Minune (Adrian Simionescu), au declarat pentru REALITATEA.NET, surse din cadrul ANI.

Ce explicatii a dat Adi Minune

Pe 21 ianuarie a.c., Adi Minune s-a prezentat la sediul ANI unde a raspuns punctual intrebarilor puse de inspectorul de integritate. Gandul prezinta continutul declaratiei sale:

  • "la rubrica "terenuri" am mentionat ca detin in comuna Stefanesti teren in suprafata de 5.000 metri patrati. In realitate detin o suprafata de teren 11.600 m2, diferenta dintre cele doua suprafete de teren am omis sa o mentionez in declaratia de avere pe motiv ca nu m-am ocupat niciodata de acte,
  • la rubrica "cladiri" am mentionat ca detin in com. Stefanesti o casa de locuit. Mai detin un apartament situat in Buc. sector 3 pe care am omis sa-l mentionez in declaratia de avere,
  • cele 3 autoturisme mentionate in declaratia de avere din data de 30.09.2008 le detin si acum. Pe langa aceste autoturisme detin si la acest moment un autoturism marca Umbra Rimorchi - JETSKI, pe care am omis sa-l mentionez,
  • referitor la terenurile situate in com. Afumati, com. Glina si com. Corbeanca, le detin si nu le-am mentionat in declaratia de avere din data de 30.09.2008 pentru ca am omis,
  • in legatura cu cele doua autoturisme marca MERCEDES 200 si MERCEDES E280 le-am instrainat,
  • am doua imprumuturi la banci, nu le mai retin numele, nu le-am mentionat in declaratia de avere la rubrica "datorii" pentru ca am omis,
  • referitor la cele 3 societati pe care le detin si unde am calitate de asociat sau administrator nu le-am mentionat in declaratia de interese din data de 30.09.2008 intrucat am omis".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.