Conrad Murray, doctorul personal al lui Michael Jackson, pus sub acuzare luni pentru uciderea involuntara a megastarului, s-a predat si a sosit la tribunal pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile pentru care va pleda nevinovat, potrivit revistei People.

Doctorul in varsta de 57 de ani a fost adus cu un SUV la tribunalul de langa aeroportul international Los Angeles. Intampinat cu ostilitate de fanii lui Michael Jackson, care ii strigau "Criminalule!", doctorul nu a facut nicio declaratie cand s-a dat jos din masina si a fost imediat inconjurat de politisti. Acestia l-au escortat - fara a-i pune catuse - in interiorul cladirii, pentru prima sa infatisare, transmite NewsIn.

La audiere sunt prezenti si membri ai familiei lui Michael Jackson, inclusiv parintii vedetei si trei dintre frati. Intrebat ce parere are despre acuzatia retinuta impotriva doctorului, Jermaine Jackson, fratele mai mare al megastarului, a raspuns ca "nu este suficienta", potrivit CNN.

Acuzatia de "omor involuntar" inseamna ca Murray i-a provocat moartea lui Jackson actionand fara atentia si circumspectia cuvenite. Daca va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa cu maxim patru ani inchisoare.

Specializat in cardiologie, Murray a fost angajat in primavara anului trecut pentru a fi medicul personal al lui Michael Jackson si pentru a-l pregati pe megastar pentru cele 50 de concerte de la Londra care urmau sa marcheze revenirea lui pe scena.

Murray il tratase pe Jackson de insomnie timp de sase saptamani in momentul in care a intervenit moartea cantaretului. Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009 la varsta de 50 de ani, la Los Angeles, in urma unei supradoze de medicamente si o intoxicare cu anestezicul propofol.

Doctorul Murray a recunoscut ca i-a administrat propofol lui Michael Jackson cu putin inainte de a interveni decesul megastarului. Insa, sustine medicul, a facut-o la cererea insistenta a regelui muzicii pop, care folosea aceasta substanta puternica pe post de somnifer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.