De mai bine de doi ani, intre Andreea Raicu si Maria, o fetita acum in varsta de 11 ani, s-a legat o stransa prietenie dupa ce s-au intalnit la o fundatie care functioneaza sub patronajul Bisericii Ortodoxe Romane.

Vedeta Prima TV s-a atasat de fetita, luand-o deseori acasa si avand grija de ea si la un moment dat chiar a vrut sa o infieze, dar mama adevarata a Mariei, Adela Dascalu, s-a opus, pentru ca isi iubeste prea mult copiii ca sa renunte la ei, acum dupa ce au depasit atatea greutati impreuna.

Pana acum patru ani, pentru Maria, mama ei si cele doua surori viata era extrem de grea si trista si parca desprinsa dintr-un cosmar. Cazut in patima bauturii si a jocurilor de noroc, tatal fetitelor cheltuia toti banii din casa dupa care isi varsa nervii pe ele si pe mama lor.

In varsta de 32 de ani, Adela Dascalu, acum angajata ca bucatareasa la restaurantul "Mignon" din Capitala, povesteste cu lacrimi in ochi ca intr-o zi, sotul ei a venit cu ideea ca ar putea sa o vanda pe Maria unor tigani pentru organe.

"M-am speriat groaznic atunci si am sunat-o pe proprietareasa apartamentului in care stateam ca sa ne dea afara, sa putem scapa. L-am sunat pe socrul meu sa vina sa ia copiii, iar Emil a facut o criza si a amenintat ca se sinucide, aruncandu-se de pe bloc. Asa am ajuns pe drumuri. Dormeam prin parcuri, pana in 2007, cand am ajuns la o fundatie si l-am cunoscut pe parintele Gabriel, care le-a cazat pe fete la un camin al Patriarhiei", povesteste Adela, pentru Cancan.

Ori de cate ori are ocazia, Andreea vorbeste foarte frumos despre Maria, pe care o descrie ca fiind "un copil minunat, sensibil, dulce", "un copil cuminte si foarte ascultator, un copil care desi a trecut prin experiente mai grele emana bucurie".

Cum s-au cunoscut?

"Ne-am intalnit prima oara in urma cu 2 ani, in luna decembrie. Impreuna cu cativa colegi de la Prima am mers la Centrul Sf. Macrina cu daruri pentru copiii de acolo. Am avut parte de o primire frumoasa. Cei mici s-au bucurat sa ne aiba oaspeti. Fetitele m-au invitat in camerele lor, am stat de vorba, m-au intrebat diverse, au fost curioase sa afle despre emisiuni, haine si tot felul de alte lucruri. O singura copila a facut exceptie. A stat cuminte in camera cu oaspeti, a spus poezia pregatita, dar nu s-a alaturat grupului de curioase. La plecare am promis ca le voi mai vizita, Nu m-au crezut. Probabil ca li s-a intamplat de multe ori asta. Dar m-am intors mai repede decat si-au imaginat. Peste doua zile am revenit cu alte cadouri pentru micutii care aveau sa ramana la centru in perioada sarbatorilor de iarna, ceilalti urmand sa mearga la familiile lor. La plecare, cand imi luam ramas bun de la copii, Maria s-a apropiat de mine si m-a intrebat daca nu poate veni la mine acasa sa petrecem impreuna sarbatorile de iarna. Sincer, recunosc ca intrebarea m-a blocat. Nu am stiut cum sa reactionez. Ce e bine sa-I raspund intr-o astfel de situatie, Privirea intrebatoare mi s-a indreptat catre preotul care are grija de acest centru. Mi-a spus ca daca doresc sa o iau la mine cateva zile pot sa o fac. Asa ca, la sfarsitul saptamanii, in seara de Ajun, m-am intors la centru. Maria ma astepta cu bagajelul pregatit. A fost un moment pe care mi-ar fi greu sa-l descriu. Desi ii spusesem ca vin sa o iau, Maria a avut indoieli, dar totusi s-a pregatit. Cand m-a vazut nu si-a mai incaput in piele de bucurie. Rar iti este dat sa vezi o privire atat de plina de fericire. Am mers acasa, am petrecut Craciunul impreuna, revelionul, am plecat cateva zile la munte, am facut tot ce si-a dorit. Am vrut sa-I ofer cele mai frumoase zile din viata ei de care sa-si aminteasca mereu. De atunci, toate weekend-urile, vacantele si alte zile libere, Maria vine la mine. Ea face parte acum din viata mea, e prietena mea", povestea Andreea in urma cu un an si jumatate pe blogul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.