Nominalizata la Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, Meryl Streep a intrat in cursa pentru a treia statueta din cariera, in timp ce mai tanara sa colega Sandra Bullock viseaza sa castige pentru prima data prestigioasa distinctie.

Streep a fost nominalizata pentru rolul din comedia "Julie and Julia", aceasta fiind a 15-a oara cand legendara actrita intra in "finala" pentru premiul acordat de Academia Americana de Film, relateaza NewsIn.

Bullock
se afla la prima nominalizare din cariera, datorita rolului din drama "The Blind Side".

Alaturi de cele doua, la categoria Cea mai buna actrita in rol principal au mai fost nominalizate Carey Mulligan, pentru prestatia din "An Education", Gabourey Sidibe, pentru "Precious", si Hellen Mirren, pentru "The Last Station".

La categoria Cel mai bun actor in rol principal, Morgan Freeman si George Clooney, fiecare cu cate un Oscar in palmares, au fost nominalizati alaturi de Jeff Bridges, Colin Firth si Jeremy Renner, toti trei fara vreun premiu al Academiei Americane.

In cursa pentru Oscarul categoriei Cea mai buna actrita in rol secundar, Penelope Cruz, care a castigat deja o statueta, concureaza alaturi de Vera Farmiga, Maggie Gyllenhaal, Anna Kendrick si Mo'Nique, cele patru din urma sperand ca vor da lovitura, in premiera, anul acesta.

Cel mai bun actor in rol secundar va fi ales dintre Matt Damon, Woody Harrelson, Christopher Plummer, Stanley Tucci si Christoph Waltz.

Dammon are deja un Oscar in palmares, Harrelson a mai fost nominalizat o data, iar restul celor trei actori nu s-a aflat niciodata in cursa pentru cel mai important premiu din cinematografia mondiala.

La categoria Cel mai bun regizor, realizatorul SF-ului "Avatar", James Cameron, concureaza contra fostei sale sotii, Kathryn Bigelow, care a lucrat la "The Hurt Locker", a lui Lee Daniels ("Precious"), Jason Reitman ("Up in the Air") si Quentin Tarantino ("Inglourious Basterds").

Cea mai importanta distinctie, Oscarul pentru filmul anului, va fi disputata de 10 pelicule: "Avatar", "The Blind Side", "District 9", "An Education", "The Hurt Locker", "Inglourious Basterds", "Precious", "A Serious Man", "Up" si "Up in the Air".

Iar lupta se anunta mai stransa ca niciodata cata vreme, intr-un top al nominalizarilor, "Avatar" si "The Hurt Locker" figureaza la noua categorii, "Inglourious Basterds", la opt, iar "Up in the Air" si "Precious", la sase.

Nominalizarile au fost anuntate la sediul din Beverly Hills al Academiei de Americane de Film, de actrita Anne Hathaway, alaturi de presedintele Academiei, Tom Sherak. Premiile Oscar, aflate la editia cu numarul 82, vor fi decernate in cadrul unei gale programate in 7 martie, la Los Angeles. Prezentatorii ceremoniei vor fi actorii Steve Martin si Alec Baldwin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.