Surpiza serii a asigurat-o cantareata R&B Beyonce, care si-a adjudecat sase distinctii. Cea de-a 52-a editie a premiilor Grammy, ce a avut loc duminica noaptea in Los Angeles, a fost marcata insa de multe momente speciale.

Beyonce a fost premiata pentru cantecul anului, "Single Ladies", hit ce i-a adus si premiile "Cel mai bun cantec R&B" si "Cea mai buna interpretare feminina R&B". Artista a castigat si distinctia "Cel mai bun album contemporan R&B, "I Am ... Sasha Fierce", si "Cea mai buna voce feminina pop", pentru melodia "Halo". Mai mult, versiunea melodiei "At last" a primit distinctia pentru "Cea mai buna interpretare R&B traditionala".

Premiul cel mare, pentru albumul anului, a fost insa acordat tinerei interprete de country, Taylor Swift. In varsta de 20 de ani, Swift a obtinut premiul cel mare pentru albumul "Fearless". La aceasta categorie, Taylor Swift a concurat cu albume ale lui Beyonce, Black Eyed Peas, Lady Gaga si Dave Matthews Band. Taylor Swift a plecat acasa cu patru premii in total, fiind declarata castigatoare si la categoriile "Vocea feminina a anului in muzica country", "Cel mai bun album country" si "Cea mai buna melodie in muzica country". Taylor Swift a avut opt nominalizari la Grammy, fiind depasita de Beyonce, cu 10.

"Cel mai bun album rock" al anului a fost ales "21st Century Breakdown", al celor de la Green Day, iar premiul pentru inregistrarea anului a fost decernat trupei Kings of Leon, pentru "Use Somebody". Black Eyed Peas, Jay-Z si Kings of Leon au fost recompensati cu cate trei premii, in timp ce Lady Gaga si Eminem au castigat cate doua premii, potrivit NewsIn.

Ceremonia din acest an a premiilor Grammy a fost marcata de comemorarea regelui muzicii pop, Michael Jackson, dar si victimelor cutremurului din Haiti.

Paris si Prince, copiii lui Michael Jackson, au urcat pe scena pentru a accepta premiul pentru intreaga cariera acordat tatalui lor. Aparitia acestora a fost urmata de un tribut pentru mega-star, prezentat de Lionel Richie. Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood si Usher s-au alaturat cantaretului pentru a interpreta melodia "Earth Song", in timp ce pe ecranele din sala au fost proiectate imagini 3D de la repetitiile lui Michel pentru spectacolul "This is it".

Ceremonia de decernare a premiilor Grammy a avut loc la Staples Center. Majoritatea celor 109 premii au fost acordate in cadrul unui eveniment separat, care a avut loc inaintea celui televizat.

Click aici pentru imagini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.