Regizorul american Tim Burton va fi presedintele juriului celei de-a 63-a editii a Festivalului de la Cannes, care se va desfasura in perioada 12-23 mai 2010.
“Dupa ce mi-am petrecut tineretea cu maratoane de vizionat filme de groaza si trilogii, sunt in sfarsit gata pentru asta. Este o mare onoare si astept, alaturi de colegii mei din juriu, sa vad filme extraordinare din intreaga lume. Atunci cand te gandesti la Cannes, te gandesti la lumea cinematografica. Si pentru ca filmele au fost ca si visele pentru mine, acesta este un vis devenit realitate”, a declarat regizorul Tim Burton, in momentul in care a acceptat invitatia pe care i-a facut-o presedintele Festivalului, Gilles Jacob.

Tim Burton este un regizor american, nascut in august 1958. Inca din copilarie a fost pasionat de desen si filme gotice si a studiat la Institutul Californian de Arta, inainte de a face parte din echipa de animatie ale studiourilor Disney. Aici si-a produs primele scurt-metraje: Vincent (1982), Hansel and Gretel (1983) and Frankenweenie (1984).

Primul sau film, Pee-Wee's Big Adventure (1985), a fost un adevarat succes, insa Beetlejuice din1988, i-a deschis portile Hollywood-ului. Studiourile Warner l-au angajat pentru primul Batman (1989), ceea ce i-a permis lui Burton sa se concentreze apoi asupra unor proiecte personale si sa-si impuna stilul, odata cu Edward Scissorhands (1990), pe care l-a regizat si Nightmare before Christmas (1993), pe care l-a produs. Aplauzele generale care au venit din parte criticii de specialitate i-au autentificat reputatia de cineast vizionar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.