Pelicula "Politist, adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, nu se afla pe lista scurta a productiilor nominalizate la Oscar pentru cel mai bun film strain, potrivit unor surse citate de presa de specialitate din SUA.

In cursa pentru prestigioasa distinctie au ramas, spun aceleasi surse, noua filme, favorit la castigarea Oscarului fiind "The White Ribbon", al regizorului austriac Michael Haneke, care are in palmares Marele Premiu al Festivalului de la Cannes din 2009..

Celelalte filme de pe lista sunt pelicula argentiniana "El Secreto de Sus Ojos", regizata de Juan Jose Campanella, filmul australian "Samson & Delilah", regizat de Warwick Thornton, lungmetrajul bulgaresc "The World Is Big and Salvation Lurks Around the Corner", realizat de Stephan Komandarev, "Un Prophete", un film francez de Jacques Audiard, pelicula "Ajami", a regizorilor israelieni Scandar Copti si Yaron Shani, un film din Kazakstan, "Kelin", de Ermek Tursunov, un film olandez, "Winter in Wartime", de Martin Koolhoven, si pelicula din Peru "The Milk of Sorrow", a regizoarei Claudia Llosa, informeaza NewsIn.

Dintre cele noua filme de pe lista scurta, doar cinci vor fi nominalizate, in final, la categoria Cel mai bun film strain, acestea urmand sa fie anuntate de Academia Americana de Film pe 2 februarie. Initial, in cursa pentru premiul acestei categorii s-au aflat filme din 65 de tari, care au fost vizionate de juriu incepand din octombrie 2009.

Gala Oscar 2010 va avea loc pe 7 martie, in Los Angeles.

Filmul lui Porumboiu a castigat doua premii la Cannes 2009 si trofeul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Oscar de pelicula "Restul e tacere", regizata de Nae Caranfil, insa nici aceasta nu s-a aflat, in final, pe lista nominalizarilor categoriei Cel mai bun film strain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.