Luna Amara si Mahala Rai Banda, la festivalul din Ungaria.

Luna Amara si Mahala Rai Banda sunt trupele romanesti care vor concerta la editia din acest an a festivalului de la Sziget, alaturi de artisti internationali de top, printre care Natalie Imbruglia, Sean Paul si Basement Jaxx. Luna Amara este o trupa de rock alternativ, cunoscuta pentru atitudinea protestatara (formatia a fost cenzurata in cateva randuri pentru atacurile dure la adresa guvernului Nastase). Mahala Rai Banda, un pui al faimosului Taraf de la Clejani, face furori in Europa si are o piesa inclusa pe ultimul volum al compilatiei "Buddha Bar".

O stare de spirit. In 1992, pe Insula Odubai din Budapesta, a avut loc prima editie a festivalului de la Sziget (insula, in limba maghiara). Dupa 13 ani, evenimentul a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri in aer liber din Europa, care aduna la un loc nume sonore ale muzicii. "Insularii" prezenti la Sziget de-a lungul timpului spun ca ceea ce se intampla acolo nu poate fi descris in cuvine. Festivalul reprezinta mai mult decat o manifestare muzicala, este o stare de spirit care trebuie traita "pe viu". Sapte zile pe insula.

Editia din acest an se va desfasura intre 10 si 17 august si va beneficia de prezenta a peste 100 de artisti si trupe din intreaga lume, printre care Natalie Imbruglia, Morcheeba, Korn, Nick Cave and the Bad Seeds, Buena Vista Social Club cu Guajiro Mirabal, Youssou N’Dour, Paul Van Dyk, Sean Paul, Underworld, Basement Jaxx, Good Charlotte.

Romania va fi reprezentata de formatiile Luna Amara (14 august, ora 2.30, scena Wan2) si Mahala Rai Banda (13 august, ora 18.25 la scena Pannon GSM World Music, 13 august, ora 3.00 la cortul Roma).
Unsprezece scene si trei corturi. La Sziget, muzica este pentru toate gusturile, de la hard rock si alternative la house, raggae si hip-hop, artistii urmand sa evolueze pe 11 scene si in trei corturi. Pe langa concerte, vor avea loc mai multe manifestari culturale si sociale.

Peste 100 de organizatii civile, care vor oferi mai mult de o mie de programe (teatru, balet, educatie sexuala, civica), si-au anuntat participarea la aceasta editie a festivalului. POPS, in cortul gay. Printre prezentele romanesti la Sziget de-a lungul anilor se numara Spitalul de Urgenta (2001), Parazitii (2002), POPS (2003). Parazitii au avut cel mai mare succes, cantand in fata a 2.000 de spectatori, dintre care mai mult de jumatate veniti din Romania special pentru acest concert. La polul opus s-a situat POPS. Formatia a evoluat la Magic Mirror Tent (cortul homosexualilor), insa nu au beneficiat nici de prezenta unui public numeros si nici de apreciarea spectatorilor prezenti.

Bilete pentru sziget

Biletele pentru festival pot fi procurate de la firma Bestial Records din Timsoara, unic distribuitor pe Romania. Pretul unui bilet pentru toata durata festivalului este de 3.900.000 lei, incluzand si camparea. Pana acum s-au vandut aproximativ 50 de bilete, iar reprezentantii firmei spun ca vor mai aduce inca 50. "Se vand cam 100 de bilete pentru tot festivalul in fiecare an, insa numarul romanilor care vin la Sziget este mult mai mare, de ordinul miilor", sustine Adrian Mihailov de la Bestial Records. "Majoritatea isi cumpara biletele de la fata locului", explica el.

Distribuitorii pe Romania ai biletelor asigura si transportul de la Arad pana la Budapesta, pentru suma de 1.200.000 de lei, dus-intors. Biletele pentru toata durata manifestarii pot fi cumparate si de pe internet, de pe site-ul festivalului (www.sziget.com), la pretul de 100 de euro. La fata locului, biletele pentru o zi costa 20 de euro, si pentru toata durata festivalului 120 de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.