Flora Nastase este un cunoscut personaj al lumii mondene bucurestene. Ca este invitata in calitate de om de afaceri, ca invita ea pentru o prezentare de blanuri a caror croiala fantezista si sofisticata atrage frumusetile momentului, o intalnesti frecvent la reuniuni si manifestari din high-life-ul Capitalei.

- Cine este Flora Nastase?

- Cum am ajuns sa fiu ceea ce sunt? Incetul cu incetul. Desi doream sa dau la Teatru, am facut Dreptul, unde am fost colega cu Adrian Severin si Alexandru Atanasiu. Nu am profesat niciodata pentru ca inca din timpul facultatii s-a pus problema banilor. Mama mea imi spunea: vrei bani, trebuie sa-i faci! Si pentru ca parintii mei aveau o crescatorie de animale de blana, am inceput prin a-mi vinde echipamentul de schi si a-mi cumpara si eu niste animale de blana.

Am muncit apoi cot la cot cu parintii mei. Asa am inceput business-ul. Si pentru ca am fost si sunt o persoana innebunita dupa frumos si haine am inceput sa fac chiar eu designul blanurilor pe care pe vremea aceea le confectionam la atelierele specializate si le vindeam prin consignatie. Nici nu mi-am dat seama ca incet-incet intram intr-o afacere creativa. Am fost intai om de afaceri. Designer m-a facut piata - hainele erau cautate, se vindeau.

Faceam bani frumosi la vremea aceea. Dupa revolutie, cand acest lucru a devenit posibil, mi-am construit propria afacere cu blanuri. Acumuland bani am inceput afaceri imobiliare. Astfel, abandonand cariera dorita de familie mi-am gasit singura drumul.

- Cum trebuie sa fie o femeie in opinia unui om care face si afaceri si moda?

- Inainte de orice trebuie sa fie femeie. Feminitatea este cea care ne confera unicitate. O femeie vulgara, neingrijita se declaseaza, isi pierde misterul. Ea trebuie sa cultive acele calitati care ii confera feminitate si face ca barbatul sa nu o priveasca doar ca pe o purtatoare de sex. Femeia sintetizeaza tot ce este mai frumos pe lume si ea trebuie sa cultive acest lucru continuu.

- Sunteti inconjurata de obiecte de arta, de unde aceasta pasiune?

- In viata totul este o investitie: casa, masina, copil, relatii umane. De ce sa ma duc numai la muzeu sa vad lucruri frumoase pentru a-mi clati ochii si sufletul? De ce sa nu realizez asta la mine acasa?

- Iubiti banii?

- Iubesc banii pentru ceea ce pot face cu ei, nu pentru numarul lor.

- Ce designer prefera... designerul Flora?

- Casa de moda care corespunde cel mai bine personalitatii mele este Casa Gucci. Haine si accesorii. Sunt haine care corespund gusturilor mele - foarte moderne, dar clasice in acelasi timp. La mine si lucrurile sunt clasice si elegante.

- Ce face acum Flora Nastase?

- Ce am avut de facut in mare am facut pana acum: profesie, casa, avere... Consider ca trebuie sa-mi pun experienta de pana acum in slujba unei vieti: voi infia, perfect responsabil si cu tot sufletul, un copil.
Si, va vine sau nu sa credeti, ma pregatesc sa plec, cu copilul meu de acum, catelul Kiki, la mare, la... Techirghiol.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.