Premiile Globurile de Aur, care preced cu aproape doua luni mult ravnitele Oscaruri, se acorda de Hollywood Foreign Press Association Jurnalistii de film care fac parte din juriu incearca in acelasi timp sa influenteze si juriul Academiei Americane de Film.

Tinand cont de aceste doua conditii, la categoria cel mai bun film, este putin probabil ca presa straina, care depinde de castigurile financiare ale Hollywoodu-ului, sa voteze impotriva "colectorului de bani" creat de regizorul James Cameron, "Avatar". Dintre filmele nominalizate fac parte si drama despre razboiul din Irak "The Hurt Locker", "Inglourious Basterds", al lui Quentin Tarantino, "Up in the Air" si drama "Precious".

James Cameron nu va castiga insa si Globul de Aur pentru regie, predictiile indreptandu-se spre Kathryn Bigelow, cea care a realizat "The Hurt Locker". Se pare insa ca "The Hurt Locker" nu va ajunge si in Romania.

Urmatorii nominalizati la Globuri, in ordinea preferintelor celor care s-au aventurat in predictii, sunt James Cameron pentru "Avatar", Quentin Tarantino pentru "Inglourious Basterds", Jason Reitman pentru comedia "Up in the Air" si batranul regizor Clint Eastwood, care anul acesta implineste 80 de ani pentru drama "Invictus", inspirata de Nelson Mandela.

  • Cei mai buni actori
Pentru categoria cea mai buna actrita, Sandra Bullock, are toate sansele la un premiu "de incurajare", reusind sa-i uimeasca pe cinefili cu prestatia din drama "The Blind Side". Actrita in varsa de 45 de ani este detinatoarea a numeroase premii, insa nu de talia Oscarelor sau a Globurilor de Aur.

Nominalizat de-a lungul carierei la patru Oscaruri si patru Globuri, pentru sase filme diferite, Jeff Bridges poate castiga premiul anul acesta, pentru interpretarea cantaretului de muzica country alcoolic din "Crazy Heart". Actorul in varsta de 60 de ani concureaza cu George Clooney, protagonist in "Up in the Air", Colin Firth din "A Single Man", Morgan Freeman, Mandela din "Invictus" si spiderman-ul Tobey Maguire nominalizat pentru prestatia din "Brothers". Globul pentru Cel mai bun actor intr-un rol de comedie sau musical este preferat actorul Matt Damon, pentru rolul din "The Informant".

La roluri secundare, preferatii sunt actrita de comedie Mo'Nique, pentru rolul din "Precious", Anna Kendrick si Vera Farmiga, ambele cu roluri in "Up in the Air". In ceea ce priveste interpretarile masculine, toate predictiile merg spre nazistul vanator de evrei cu care Christoph Waltz a impresionat in "Inglourious Basterds". Acesta este preferat in fata lui Woody Harrelson ("The Messenger"), Matt Damon, ("Invictus") si chiar a lui Christopher Plummer ("The Last Station").

Cele 25 de Golburi vor fi acordate duminica noapte in cadrul galei gazduite de hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California. Ceremonia, care va incepe la ora 4.00, ora Romaniei si va fi transmisa in direct de TVR, va fi prezentata de britanicul Ricky Gervais.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.