Hollywood-ul va fi cu ochii pe "Avatar", duminica, la cea de-a 67-a ceremonie a Globurilor de Aur, care ar putea oferi peliculei futuriste a lui James Cameron o consacrare in fata criticilor si statutul de candidat cu mari sanse in cursa pentru Oscar, potrivit AFP.

Cu patru nominalizari, printre care una pentru cel mai bun film dramatic si una pentru cel mai bun realizator, filmul realizatorului "Titanic" face parte dintre favoritele ceremoniei, scrie NewsIn.

In ciuda succesului sau in fata criticilor si a incasarilor astronomice, peste 1,3 milioane de dolari pana in prezent, "Avatar" nu va avea drum usor, alaturi de "In the air" al lui Jason Reitman, "Demineurs" de Kathryn Bigelow, "Inglourious Basterds" al lui Quentin Tarantino si "Precious" regizat de Lee Daniels.

Trofeul pentru cel mai bun realizator va fi disputat de James Cameron, fosta sa sotie Kathryn Bigelow, Jason Reitman, Quentin Tarantino si Clint Eastwood, pentru "Invictus".

Cei 85 de membri ai Asociatiei Presei Straine de la Hollywood, care acorda anual Globurile de Aur, prefera in mod traditional dramele intime filmelor SF, potrivit specialistilor. Insa tot acestia spun ca "Avatar" are un impact pe care membrii asociatiei l-ar putea alege.

O victorie a lui "Avatar" duminica ar fi de bun augur pentru Oscaruri, care vor fi acordate pe 7 martie la Hollywood. Globul de Aur este recompensa de care "Avatar" are nevoie pentru a deveni un favorit la Oscaruri, considera specialistii in cinematografie.

Gala Globurile de Aur, care va avea loc pe 18 ianuarie, incepand cu ora 4.00, ora Romaniei, va fi transmisa in direct de postul public de televiziune.

Gala Globurile de Aur 2010 va fi gazduita de hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California. Ceremonia va fi prezentata de britanicul Ricky Gervais (actor, comediant si regizor), care va fi asistat de Sophia Loren, Mel Gibson, Robert De Niro si Leonardo DiCaprioGerard Butler, Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Nicole Kidman, Julia Roberts, Mickey Rourke si Sam Worthington.

Click aici
pentru a vedea nominalizarile la Globurile de Aur 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.