Gyrotonic, aparatul de gimnastica si intretinere care a revolutionat intreaga lume, a fost inventat de un banatean.

Fost balerin la Opera din New York, Radio City Music Hall si Houston Ballet, timisoreanul Iuliu Horvath, s-a nascut in capitala Banatului, in 1942. "Cariera lui de balerin a fost intrerupt brusc din cauza unei accidentari grave la coloana vertebrala. S-a retras in Insulele Virgine, unde a inceput sa studieze tehnicile orientale si acupunctura", a declarat pentru Click! Szabo Oliver, singurul antrenor roman de Gyrotoni.

Dupa sapte ani a revenit la New York, vindecat si a inceput sa le predea si altora "Yoga pentru dansatori", cunoscut sub denumirea de Gyrokinesis.

Dupa un timp, Iuliu Horvat a inceput sa construiasca aparate, care permiteau executarea exercitiilor prin miscari tridimensionale, care incorporeaza principii ale yoga, dansului, gimnasticii, inotului si tehnici Tai-Chi.

Madonna este doar una din vedetele mondiale care isi mentin tonusul cu aparatul inventat de timisorean. Liv Tayler, Julliane Moore, Andrew McKarthy, Bjork, dar si fostul mare actor Patrick Swayze, care a murit anul trecut, apar in reviste cu aparatul Gyrotonic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.