Actorul Morgan Freeman, care il interpreteaza pe Nelson Mandela in cel mai nou film al lui Clint Eastwood, "Invictus", spune, intr-un interviu acordat presei africane, ca a fost predestinat sa joace acest rol, pentru care s-a pregatit in numeroasele intalniri cu fostul lider sud-african.

"L-am admirat intotdeauna pe Mandela. Desi era foarte accesibil pe vremea cand era presedinte, dupa 1999 a inceput sa fie uitat, el insusi preferand sa se izoleze in resedinta sa din Johannesburg. Atunci am avut privilegiul sa-l cunosc, am avut mai multe intalniri si nu cred ca-mi ca inchide vreodata nici usa, si nici inima", spune actorul, care adauga ca inca de pe atunci l-a urmarit cu atentie pe Mandela anticipand ca va juca, la un moment dat, acest rol.

Freeman, care nu este la prima colaborare cu Eastwood, el obtinand, in 2005, un Oscar pentru rol secundar dupa prestatia in "Million Dollar Baby", spune despre regizorul in varsta de 79 de ani ca stie sa-si trateze actorii ca pe profesionisti, scrie NewsIn.

"Ceea ce surprinde la prima vedere este pacea care domneste pe platourile lui. Nu face remarci jignitoare, nu tipa si nu intretine conficte. Nu o sa-ti spuna niciodata ce gest sa faci si nici nu te obliga sa refaci de zece ori aceeasi scena, sub pretextul ca nu ai dat totul. Se bazeaza pe faptul ca fiecare isi cunoaste job-ul", a mai spus Freeman.

Filmul "Invictus", in care Freeman joaca alaturi de Matt Damon, isi plaseaza actiunea in 1994, cand Mandela a devenit, la sfarsitul regimului de apartheid, primul presedinte de culoare al Africii de Sud si laureat al premiului Nobel pentru pace. Scenariul urmareste destinul unei tari si al unui om, din perspectiva organizarii Campionatului Mondial de Rugby.

Titlul peliculei vine de la un poem pe care britanicul William Ernest Henley l-a scris pe patul de spital dupa ce i-a fost amputat un picior, poem pe care, cateva decenii mai tarziu, Nelson Mandela l-a scris pe peretii celulei sale din Robben Island.

Inaintea lui Morgan Freeman, rolul fostului presedinte sud-african a fost jucat de Danny Glover, Sidney Poitier si Dennis Haysbert.
"Invictus" va rula si in Romania, din februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.