Nascut in Philadelphia pe 26 martie 1950, starul legendar al muzicii soul si simbol al muzicii r&b in anii 70-80 s-a stins din viata miercuri, la varsta de 59 de ani.

Decesul a survenit dupa ce in urma cu opt luni artistul a fost supus unei operatii de cancer la colon. In 1982, Teddy Pendergrass a suferit un accident de masina in urma caruia a ramas paralizat de la talie in jos. Artistul nu a renuntat insa la muzica: un an mai tarziu a lansat albumul "Love Language", iar in 1985 a revenit pe scena in scaun cu rotile.

In urma acestei experiente, artistul a lansat Asociatia Teddy Pendergrass, cu misiunea de a incuraja si ajuta oamenii cu probleme la coloana sa atinga nivelul maximum de educatie si independenta.

Pendergrass si-a castigat notorietatea ca membru al trupei Harold Melvin & the Blue Notes, cunoscuta in special pentru hit-ul "If You Don't Know Me by Now ", lansat in 1972, single nominalizat la Premiile Grammy.

Solistul a parasit trupa in 1975 pentru o cariera solo, definind de-a lungul timpului o noua era a cantaretilor de culoare, prin vocea sa puternica, dar totusi atat de calda. Printre hit-urile semnate Teddy Pendergrass se numara "Love T.K.O., "Close the Door", "I Don't Love You Anymore" sau "Turn Off the Lights ".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.