Regizorul Quentin Tarantino a afirmat, la o intalnire a Academiei Britanice de Cinematografie si Televiziune, ca violenta este cel mai atractiv lucru din cinematografie si ca este cea mai buna forma de a tine legatura cu publicul, scrie presa internationala.

"Violenta este geniala, stii ca urmaresti o pelicula pentru ca exista violenta si acest lucru afecteaza publicul intr-un mod extraordinar", sustine cineastul, pentru care cinematografia este sinonima cu violenta.

Intr-o interventie in fata Academiei, Tarantino a spus ca atunci cand regizeaza o pelicula simte ca poate conduce sentimentele spectatorilor, pentru ca poate decide cand sa ii faca sa rada si cand sa ii faca sa simta frica. Pentru acesta e necesar ca pe marele ecran sa fie sange - "cand tragi un glont in stomac unui tip, sangereaza ca un porc si asta vor sa vada oamenii, nu o mica pata rosie".

Regizorul critica cursurile de cinematografie si ii incurajeaza pe tineri sa puna mana pe o camera si sa faca un film.

Tarantino mai explica ca unul dintre motivele pentru care a insistat ca John Travolta sa joace in "Pulp Fiction" a fost un articol al criticului sau favorit, care sustinea ca Travolta trebuie sa se intoarca la cinematografie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.