Legendarul actor britanic Christopher Lee, cunoscut in special datorita rolurilor sale din filme horror, va lansa, la varsta de 87 de ani, un album heavy metal dedicat regelui franc Carol cel Mare, scrie presa britanica.

Intitulat "Charlemagne: By the Sword And the Cross", discul va aparea pe piata in martie si va contine versiuni simfonice ale unor piese heavy metal scrise de compozitorul si producatorul italian Marco Sabiu.

Lee este deja familiarizat cu postura de interpret, dupa ce, in 2006, a lansat albumul "Revelation", continand printre altele un cover dupa hit-ul lui Frank Sinatra "My Way" si o interpretare stranie a cantecului de Craciun "Silent Night".

Intr-o cariera inceputa in 1948, Christopher Lee a jucat in peste 250 de filme, printre care "Dracula" (1958), "The Two Faces of Dr. Jekyll" (1960), "The Wicker Man" (1973), "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" (2005) si cele trei pelicule din seria "The Lord of the Rings".

In acest an, Lee va putea fi vazut in ecranizarea "Alice in Tara Minunilor" regizata de Tim Burton, care va rula si in Romania, din 5 martie. Starul britanic are in palmares si mai multe recorduri pentru care a intrat Guinness Book, cum ar fi acelea ca a jucat in cele mai multe filme cu scene de duel si ca este cel mai inalt actor din lume distribuit in roluri principale, Lee masurand 1,96 m.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.