In ciuda faptului ca au trecut mai bine de 30 de ani de la moartea sa, fanii din intreaga lume continua sa celebreze viata, cariera si muzica regelui muzicii rock and roll-ului.

Fanii lui Elvis se inghesuie astazi in Graceland, pentru un tur comemorativ al vilei "regelui".

Elvis Presley s-a nascut pe data de 8 ianuarie 1935, in Tupelo, Mississippi. Regele si-a inceput cariera in 1956 cand a inregistrat primul demo la Memphis Recording Service contra sumei de patru dolari, iar mai apoi primul sau album, intitulat "Elvis Presley". De aici, muzica lui Elvis s-a lansat in intreaga lume, cucerind inimile a milioane de oameni care nu aveau sa-l uite niciodata.

Pe langa cariera muzicala, Elvis si-a incercat norocul si ca actor, jucand in peste 20 de filme.

Elvis a murit la varsta de 42 de ani, in 1977, in vila sa din Graceland.

De-a lungul cariere sale, regele rock and roll-lui a inregistrat 20 de albume, printre care Loving You, G.I. Blues, Moody Blue si multe altele. Compozitorul Leonard Bernstein spunea despre Elvis ca "a fost una dinstre cele mai mari forte culturale ale secolului 20". In cea mai mare parte a carierei sale, Elvis s-a bucurat de o faima neintalnita pana atunci in lume, iar iubirea pe care fanii i-au purtat-o a fost mai mare decat pentru orice alta vedeta de atunci incoace.

Fani din intreaga lume deplang in continuare moarte regelui si ii fredoneaza celebrele melodii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.