Unul dintre fiii dictatorului libian Gaddafi, Moutasim, cunoscut mai ales pentru violente impotriva sotiei si a servitorilor, a convins-o pe Beyonce, altfel activista pentru drepturile femeilor, sa-i cante de Revelion, pentru un onorariu estimat la doua milioane de dolari, scrie The Independent.

Cantareata de 28 de ani, care se descrie ca o femeie independenta si care da, prin melodiile sale, sfaturi egalitariste femeilor, a fost criticata de fani pentru alegerea de a canta, pe bani, la petrecerea de Anul Nou a lui Moutasim Gaddafi, scrie NewsIn.

Criticile s-au inmultit dupa ce pe YouTube au fost postate imagini de la concertul privat de ora, sustinut de Beyonce la Revelionul organizat intr-un club de noapte din Caraibe, la care au participat si alte vedete americane de muzica si film, ca Jay-Z, Usher sau Lindsay Lohan.

Echipa de imagine a artistei se pare ca "a inchis ochii" la petrecerea de Revelion, sustin criticii, iar purtatorul sau de cuvant a preferat sa taca dupa ce imaginile au ajuns la public. Cu toate acestea, fanii de R&B nu pot trece cu vederea decizia artistei de a-i anima petrecerea lui Moutassim, iar asta din cel putin doua motive.

Primul motiv ar fi acela ca fiul dictatorului libian, caruia i se spune frecvent Hanibal, este recunoscut ca o fire violenta si a fost acuzat de mai multe fapte de agresiune. Printre acestea se numara un incident din 2005, cand a lovit cu pumnii o femeie, sau un altul din 2008, cand a batut niste angajati ai unui hotel din Geneva. In 2009, de Craciun, Moutassim a fost in atentia presei dupa ce sotia sa a fost dusa la spital cu nasul spart, iar politia a fost alertata ca din apartamentul celor doi se auzeau tipete si lovituri.

Al doilea argument invocat de cei care dezaproba concertul dat de Beyonce pe banii lui Gaddafi Jr este legat de faptul ca artista se declara o infocata sustinatoare a presedintelui american Barack Obama, in timp ce tatal lui "Hanibal" are o istorie veche de ostilitate fata de SUA.

Ultima controversa din calendarul tensiunilor SUA-Libia este cea legata de eliberarea libianului Abdel Basset Ali al-Megrahi, acuzat de uciderea a 270 de persoane intr-un atentat aviatic care a avut loc in 21 decembrie 1988, deasupra localitatii scotiene Lockerbie, atentat in care a murit si un roman in varsta de 21 de ani.

Al-Megrahi a fost inchis de autoritatile scotiene pana in vara anului trecut, cand a fost eliberat pe motiv ca este bolnav de cancer in faza terminala, justitia hotarand ca atentatorul isi poate petrece ultimile luni din viata in tara natala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.