Cu peste opt milioane de discuri vandute, Michael Jackson, decedat pe data de 25 iunie, a fost cel mai bine vandut artist din SUA, in 2009.

Artistul este urmat in de tanara cantareata de country Taylor Swift, potrivit studiului Nielsen Soundscan.

In primele sase zile de la moartea regelui muzicii pop, se vandusera deja 422.000 de discuri semnate Michael Jackson, iar o saptamana mai tarziu, alte 800.000, potrivit NewsIn.

Pe locul III in topul vanzarilor de muzica din Statele Unite se afla legendara trupa The Beatles, datorita lansarii albumelor in varianta remasterizata. In primele doua saptamsni de la aparitia pe piata, colectia de 14 discuri, care de altfel s-a bucurat de succes in toata lumea, se vanduse in peste 2,25 milioane de exemplare in America de Nord, Japonia si Marea Britanie.

Locul IV este ocupat de Susan Boyle, celibatara britanica devenita vedeta dupa participarea la concursul de televiziune "Britain's Got Talent", aceasta fiind urmata de excentrica Lady Gaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.