"Christmas All Over Again", hit-ul din 1992 al americanului Tom Petty, este cel mai dorit cantec pe coloanele sonore ale filmelor a caror poveste se intersecteaza cu perioada sarbatorilor de iarna, potrivit presei americane de specialitate.

Comediile "Home Alone 2: Lost in New York" (1992), cu Macaulay Culkin, "Jingle All the Way" (1996), care l-a avut ca protagonist pe Arnold Schwarzenegger, si "Four Christmases" (2000), cu Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek si Jon Voight in distributie, sunt doar trei dintre peliculele al caror succes s-a legat, in parte, si de flerul celor care au alcatuit "decorul" sonor.

Succesul cantecului de iarna al lui Petty se datoreaza, in primul rand, inspiratiei cu care artistul - compozitor, textier si interpret al melodiei - a reusit sa valorifice pe ritmuri de rock un refren cald si usor de fredonat, pastrand in acelasi timp sound-ul inconfundabil al muzicii sale.

Altfel spus, o piesa pentru toate gusturile, la al carei final Petty a marturisit si propriile sale dorinte catre Mos Craciun: "Vreau o chitara Rickenbacker noua si doua Fender, cartea de cantece a lui Chuck Berry si un xilofon".

La concurenta cu melodia lui Tom Petty se afla, pe coloanele sonore ale filmelor de Craciun, refrene traditionale ca "Little Drummer Boy" sau "Jingle Bells", care, insa, apar in interpretari pe cat de numeroase, pe atat de diferite.

Ca numar de aparitii ale pieselor in aceeasi interpretare, "Christmas All Over Again" domina insa acest inedit clasament, o alta ratiune a includerii sale pe multe coloane sonore fiind si ritmul alert al melodiei, mesterit parca pentru secventele dinamice de film.

In varsta de 59 de ani, Petty este un muzician familiarizat ca hit-urile sale sa fie dorite pe coloane sonore de film. Un alt exemplu este piesa "American Girl", folosita in pelicula de Oscar "The Silence of the Lambs" din 1991.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.