Madonna, Sting, Mick Jagger si Britney Spears se numara printre vedetele muzicii care si-au incercat norocul si ca actori, insa nu au reusit sa demonstreze decat ca ar fi trebuit sa ramana la ocupatia de baza, scrie presa de specialitate din SUA.

Una dintre cele mai cunoscute publicatii specializate in cinematografie, Empire, a realizat chiar un clasament al cantaretilor al caror talent actoricesc este discutabil, daca nu inexistent, relateaza NewsIn.

Primul loc in acest top inedit este ocupat de Britney Spears, care, in filmul "Crossroads" din 2002, a jucat rolul unei tinere care visa sa devina cantareata. Inainte de lansarea filmului, Spears se declara foarte incantata de prestatia sa, sperand ca va castiga si un premiu. Ceea ce s-a si intamplat, de altfel, doar ca a fost vorba despre Zmeura de Aur pentru cea mai proasta actrita a anului.

Nici Mariah Carey nu a avut succes in cariera cinematografica pe care si-a propus-o. In pelicula "Glitter" (2001), rolul sau a fost, cu indulgenta spus, unul discret, departe de inaltimea talentului sau muzical.

Madonna, in schimb, a avut mai multe incercari ca actrita. Daca in "Evita", "Dick Tracy" si "Desperately Seeking Susan", regina muzicii pop s-a descurcat, cat de cat, onorabil ca actrita, totul avea sa aiba si un sfarsit, in 2002, odata cu pelicula "Swept Away", regizata de cel care ii era sot la acel moment, Guy Ritchie. Interpretarea Madonnei a fost o dezamagire atat de mare, incat gurile rele au speculat spunand ca filmul cu pricina a prevestit divortul de Ritchie.

In 1992, liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger a jucat rolul unui mercenar in "Freejack", un film SF care nu a fost complet dezastruos - cantaretul nu s-a facut de ras, insa reactiile primite dupa acest rol au fost suficiente pentru a-l tine departe de filme.

O alta legenda a muzicii, Bob Dylan, si-a probat talentul in westernul "Pat Garrett and Billy The Kid", realizat 1973. Coloana sonora compusa de el pentru acest film, care a inclus si celebra piesa "Knockin' On Heaven's Door", s-a bucurat de succes, insa rolul sau din film nu a fost la fel de bun, demonstrand ca Dylan are mult mai multe de spus ca muzician, decat ca actor.

Rapper-ul 50 Cent (in filmul "Get Rich Or Die Tryin'", din 2005), Tom Jones ("Mars Attacks!", 1996) si Vanilla ICE ("Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret Of The Ooze", 1991) sunt trei cantareti care nu au reusit sa fie convingatori in rolurile in care au fost distribuiti, chiar daca au trebuit sa se joace pe ei insisi.

Jessica Simpson ("The Dukes Of Hazzard", 2005) si Sting ("Dune", 1984) completeaza clasamentul Empire al cantaretilor care ar trebui sa renunte la rolurile in filme si sa se concentreze exclusiv asupra muzicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.