Pentru a-i aduce in Romania pe rockerii de la AC/DC au fost cheltuite pana acum doua milioane de euro, aceasta suma neincluzand costurile de productie locala a evenimentului, a precizat pentru NewsIn Denise Sandulescu, director general al al D&D East Entertainment.

"Partea cea mai dificila in negocierea pentru a-i aduce in tara pe cei de la AD/DC a fost locul unde va avea loc concertul, pentru ca trupa canta doar pe stadioane, iar anul acesta, cand am inceput noi negocierile, nu aveam niciun stadion valabil, cum nu avem nici acum. Nu avem un stadion care sa sustina un concert de o asemenea anvergura. Pana la urma am ales Piata Constitutiei, fara nicio legatura cu Casa Poporului, ba chiar scena va fi pozitionata in asa afel incat spectatorii sa nu se uite la cladire in timpul spectacolului", a precizat producatorul Marcel Avram, cunoscut pentru organizarea a numeroase concerte mari, cum ar fi cele doua concerte Michael Jacskon in Romania.

Piata Constitutiei are o capacitate de 70.000-80.000 de locuri. In piata ar putea fi instalate si tribune, in functie de incasarile din bilete si viitoarele contracte de sponsorizare. Biletele vor putea fi cumparate si in rate.

Pentru inceput vor fi puse in vanzare 20.000 de bilete a cate 120 lei, plus 6% taxe, insa organizatorii sunt dispusi sa vanda pana la 70.000-80.000 de bilete in total.

Legendara trupa australiana AC/DC va concerta anul viitor, pe 16 mai, in premiera in Romania, in Piata Constitutiei din Capitala, anunta site-ul oficial al trupei.

Evenimentul va fi organizat de D&D East Entertainment, relateaza NewsIn.

Anul trecut, AC/DC era anuntata ca va concerta in cadrul festivalului Bucharest Rock Arena, pe 31 mai, insa evenimentul a fost anulat in urma unui scandal legat de organizarea evenimentului si de faptul ca numele trupei fusese anuntat fara ca aceasta sa confirme participarea.

Organizatorii de atunci erau firmele PlayCool si One Event. "Organizatorii din Romania au prezentat fals faptul ca AC/DC va participa la festivalul Bucharest Rock Arena, ce ar avea loc pe 30 si 31 mai, 2009", se arata intr-un comunicat al trupei.

Trupa australiana AC/DC a fost formata in 1973 de catre fratii Angus si Malcolm Young. Desi este recunoscuta drept pioniera a muzicii hard rock si heavy metal, membrii trupei au spus mereu ca ceea ce canta se numeste rock 'n' roll.

AC/DC au devenit faimosi cu albume precum "Let there be rock" (1977), Highway to hell (1979) si "Back in black" (1980). Acesta din urma a fost vandut in 42 de milioane de exemplare in intreaga lume, dintre care 22 numai in America, devenind al cincilea album in topul vanzarilor din toate timpurile in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.