Doi scenaristi britanici concureaza la randul lor pentru crearea unei pelicule inspirate din cea mai cunoscuta biografie a vedetei. Vocea Mariei Callas, figura dramatica, dar si istoria de iubire cu Aristotel Onassis, au sedus lumea operei de-a lungul timpului.

Casa de productii Future Films a anuntat deja ca va incepe lucrul la "Callas", o pelicula bazata pe cea mai vanduta biografie a sopranei "So Proud, so Fragile", scrisa de italianul Alfonso Signorini. Anne Hathaway si Penélope Cruz sunt vizate pentru a interpreta rolul Mariei Callas in povestea care se va centra pe relatia dintre soprana si magnatul grec Aristotel Onassis. Scenariul a fost scris de Niall Johnson, cel care a semnat, in 2005, textul comediei "Keepink Mum".

Producatorul Stephen Margolis spera ca pelicula va avea acelasi succes precum filmul inspirat din viata balerinei Margot Fonteyn. "Exista o fascinatie reala pentru acest gen de lucrari biografice", spune Margolis: "Poate ca oamenii stiu numele de Callas, dar nu stiu ce anume o motiva".

Compania de productie Gaumont si-a anuntat, de asemenea, intentia de a lansa filmul "Greek Fire", intentionand sa o coopteze pe Eva Mendes in rolul Mariei Callas, pe un scenariu scris de Julian Fellowes. Scenariul este bazat pe o biografie semnata de Nicholas Gage, centrata pe povestea de iubire dintre Maria Callas si Onassis.

In 2002, Franco Zeffirelli a regizat "Callas forever", cu Fanny Ardant in rolul marii dive.

Maria Callas, pe numele de nastere Cecilia Sophia Annamaria Kalogeropoulos, fiica unor emigranti greci, s-a nascut pe 23 aprilie 1923, la New York. In 1941 urca pe scena Teatrului Liric, unde canta timp de patru ani. In 1947 debuteaza la Arena, in Verona, in rolul Giocondei, din opera cu acelasi nume. Vocea cu timbru inconfundabil si expresivitatea dramatica cuceresc publicul din intreaga lume.

In 1957, Maria Callas il cunoaste pe armatorul grec Aristotel Onassis. Se reintalnesc in 1958, la Paris, cu prilejul unui concert de gala. Indragostita, Callas paraseste scena, insa Onassis se indeparteaza treptat de ea si incepe o relatie cu Jackie Kennedy, cu care se si casatoreste.

Distrusa, Callas se retrage in Franta. Evolueaza pentru ultima oara in fata publicului, pe 2 noiembrie 1974, pe scena de la Hokkaido Koseinenkin Kaikan, din Sapporo (Japonia). Maria Callas moare pe 16 septembrie 1977, la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.