Disney, companie acuzata de-a lungul timpului de rasism, asteapta in acest weekend verdictul publicului pentru prima animatie care are ca personaj principal o printesa de culoare, "The Princess and the Frog"

Povestea peliculei a inceput in urma cu trei ani, in resedinta din Los Angeles a realizatoarei de televiziune Oprah Winfrey, in cadrul unei intalniri cu animatorii Ron Clements si John Musker, producatorul Disney Peter Del Vecho si scenaristul afro-american Rob Edwards.

In timp ce se servea pranzul, Oprah a ascultat cu atentie cum Edwards si ceilalti si-au expus ideile - voiau sa creeze un nou film pentru Walt Disney, cu o noua printesa, iar Winfrey a fost prima lor alegere pentru vocea mamei printesei.

Povestea printesei Tiana marcheaza inceputul unei noi ere pentru "casa lui Mickey Mouse" in varsta de 86 de ani. Povestea este situata in New Orleans, in anii '20. Actrita Anika Noni Rose i-a dat vocea printesei Tiana, in timp ce printul sau are vocea actorului brazilian Bruno Campos.

Mark Anthony Neal, profesor de studii afro-americae la universitatea Duke considera insa ca Disney a riscat mult cu aceasta pelicula. "Cum va puteti imagina, emotiile sunt mari in legatura cu prima printesa de culoare. Daca va aduce bani in box office pun pariu ca DreamWorks si Pixar vor face filme de animatie cu personaje de culoare", spune acesta.

  • "The Princess and the Frog", succes sau risc?

Pelicula "The Princess and the Frog" va fi lansata weekend-ul acesta in SUA, iar Disney va afla daca a fost sau nu un succes. Si Wal Street-ul asteapta sa vada daca noua lansare a companiei Disney va aduce o noua franciza de milioane de dolari sau daca a ajuns prea tarziu si va fi afectata de "mahmureala post-Obama".

Cel din urma scenariu poate aduce daune financiare serioase companiei, spun specialistii, in conditiile in care intreaga "divizie de printese" a Disney, care cuprinde noua personaje aduce anual venituri de patru miliarde de dolari. Din fericire pentru Disney, se pare ca exista un consens general potrivit caruia chiar daca "Obamamania" nu va functiona, exista inca o intensa fascinatie fata Prima Familie, care ar putea aduce beneficii filmului.

Disney a facut tot posibilul pentru a asigura o lansare fara repros peliculei - a deschis studiourile Burbank pentru vizionari in avans ale filmului, oferind apoi familiilor prezete acces la un loc de joaca cu tematica inspirata din film. Potrivit jurnalistului The Times, care a fost prezent la vizionarea in avans, audienta a fost formata in mare parte din micute de sapte ani, iar judecand dupa rasetele si lacrimile acestora, le-a placut foarte mult experienta, fara sa lepese de culoarea pielii personajelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.