Celebrul Harlem Gospel Choir continua seria colaborarilor inedite cu un nou proiect, dedicat special publicului roman invitatul special al corului pentru concetul de la Bucuresti este Ioan Gyuri Pascu, unul dintre cei mai apreciati artisti romani.

Personalitate marcanta a divertismentului autohton, cu valente artistice variate, carismatic si plin de umor, Ioan Gyuri Pascu este unul dintre cei mai apreciati artisti romani la momentul actual. Interpret, compozitor, producator, actor si umorist, Ioan Gyuri Pascu s-a remarcat in fata publicului roman atat ca membru al grupului de comedie Divertis, cel mai cunoscut grup romanesc de acest fel ce satiriza scena politica din Romania, cat si prin activitatea sa de actor, facand parte din distibutia mai multor productii cinematografice autohtone, precum pelicula "Occident" a regizorului Cristian Mungiu, sau "O vara de neuitat" de Lucian Pintilie, unde i-a avut drept colegi de platou pe Marcel Iures si pe celebra Kristin Scott Thomas.

Pe langa cariera in film si televiziune, Ioan Gyuri Pascu s-a concentrat intens si pe activitatea sa muzicala, inca din 1982 participand la diverse spectacole si concursuri de interpretare. In 1992, a colaborat cu Mircea Rusu pentru albumul "Ar putea fi", aceasta fiind prima aparitie discografica a lui Gyuri Pascu.

Recunoasterea sa ca muzician vine insa in anul 1993, cand piesa "Tara arde si babele se piaptana" devine piesa anului in sondajul realizat de Evenimentul Zilei si ii aduce titlul de "Compozitorul Anului" din partea Radio Contact. Osciland intre rock, blues si jazz. I. G. Pascu a ales sa le imbine de cele mai multe ori, amestecul de stiluri si ironia versurilor i-au asigurat succesul in intreaga tara, la inceputul anilor ’90 remarcandu-se pe scena muzicala autohtona si ca fondator al al trupei Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers.

De-a lungul carierei de aproape trei decenii, Ioan Gyuri Pascu a reusit sa cucereasca si sa pastreze fidel un public inteligent si jovial, in mod special datorita umorului si a compozitiilor muzicale interesante, intotdeauna construite pe subintelesuri ale realitatilor sociale si politice.

Talentul si dedicarea cu care a ales sa faca muzica i-au oferit de-a lungul timpului sansa de a concerta in deschiderea concertelor unor artisti de renume international, precum Scorpions, Jethro Tull, Beats International sau Al Bano.

Una dintre cele mai memorabile experiente muzicale ramane insa recitalul sustinut alaturi de The Original USA Gospel Singers & Band in 2005, cand a castigat atat aprecierea publicului, cat si a artistilor de pe scena, pentru interpretarea extraordinara a unor piese celebre de gospel. Fanii artistului vor avea ocazia sa-l revada si anul acesta, intr-o ipostaza asemanatoare, Ioan Gyuri Pascu fiind invitatul special in concertul pe care Harlem Gospel Choir il va sustine pentru prima data la Sala Palatului din Bucuresti, pe 21 decembrie.

Harlem Gospel Choir va concerta pe 21 decembrie la Sala Palatului din capitala, evenimentul fiind inclus in turneul mondial "Concert of Hope / Remembering Michael Jackson".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.