Filmele science-fiction, animatiile si comediile au realizat cele mai mari incasari in 2009, singurul "intrus" in box-office-ul american al acestui an fiind cea mai recenta pelicula a seriei fantasy "Harry Potter", potrivit cotidianului Los Angeles Times.
Din categoria SF, "Transformers: Revenge of the Fallen" (foto) este filmul cu cele mai mari incasari din SUA in 2009, realizand aproape 400 de milioane de dolari. "Star Trek" ocupa locul al cincilea, cu incasari de 256,7 milioane de dolari, iar "X Men Origins", locul al optulea, cu bilete vandute in valoare de aproape 180 de milioane de dolari, scrie NewsIn.

Animatiile si-au revendicat trei locuri in clasamentul peliculelor cu cele mai mari incasari din 2009. Astfel, "Up" este pe locul III, cu incasari de 289 milioane de dolari, "Monsters vs Aliens" ocupa locul al saselea, cu bilete vandute in valoare de 198 milioane dolari, iar "Ice Age: Dawn of the Dinosaurus" se afla pe locul al saptelea, cu incasari totale de 193 milioane de dolari.

"The Hangover" (locul al patrulea in clasament, cu incasari de 270 milioane de dolari), "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" (locul noua, cu 176 milioane dolari) si "The Proposal" (locul al zecelea, cu 160 milioane de dolari) sunt comediile care au prins anul acesta la publicul american si care, de altfel, s-au bucurat de succes in cinematografele din toata lumea.

"Harry Potter and the Half-Blood Prince" a realizat incasari de 294 milioane dolari, ocupand locul al doilea in clasamentul realizat de cotidianul american.

Anul trecut, liderul incasarilor a fost cel mai nou film din seria Batman, intitulat "The Dark Knight", care a adunat peste 530 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.