Actorul american Nicolas Cage a fost recompensat, duminica seara, cu premiul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) pentru actiuni umanitare, in cadrul unei ceremonii desfasurate la New York, anunta BBC.
Distinctia i-a fost acordata de secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, potrivit NewsIn.

"Rolul meu a fost de a evidentia nevoia globala de dreptate, de justitie", a declarat starul american, in varsta de 45 de ani.

Directorul executiv al Departamentului de Criminalistica si Droguri din cadrul ONU, Antonio Maria Costa, a precizat ca Nicolas Cage este un campion al nobilei cautari pentru dreptate. "Statutul sau de vedeta si convingerile sale ferme vor ajuta la asigurarea sigurantei si justitiei pentru toti", a spus Costa.

Reprezentant al organizatiei Amnesty International, Cage a donat doua milioane de dolari in vederea constituirii unui fond de ajutorare a copiilor care au fost aruncati in conflicte militare. Starul american a demarat, de asemenea, o campanie legata de filmul "Lord of War" (foto), care are ca scop cresterea gradului de constientizare cu privire la controlul international asupra armamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.