Dupa ce a colaborat de-a lungul timpului cu nume celebre precum Ray Charles, Tony Bennett, Rosemary Clooney, Natalie Cole, Celine Dion sau Barbra Streisand, Diana Krall se declara absolut incantata de recentele proiecte muzicale derulate alaturi de Claus Ogerman.
Diana Krall a lucrat alaturi de fostul dirijor al celebrului Frank Sinatra pentru o serie de piese incluse pe cele mai recente albume ale sale, „The Look of Love” si „Quiet Nights”, piese ce vor putea fi ascultate la sfarsitul acestei saptamani si in cadrul concertului pe care artista il va sustine duminica, 22 noiembrie, la Sala Palatului.

Diana Krall a colaborat de-a lungul carierei cu numeroase personalitati remarcabile ale muzicii, insa, asa cum a declarat chiar ea, figura reprezentativa care i-a influentat major viziunea artistica este celebrul compozitor de origine germana Claus Ogerman. Intitiatorul si totodata coordonatorul compozitiilor de influenta bossa nova ale unor artisti precum Frank Sinatra, Stan Getz sau Bill Evans, Claus Ogerman a acceptat fara ezitare invitatia Dianei Krall de a lucra impreuna pentru albumul „The Look of Love”.

Entuziasmul lui Claus Ogerman fata de acest proiect a fost coplesitor pentru diva jazz-ului, Ogerman retragandu-se in Munchen pentru a-si dedica timpul exclusiv muzicii canadiencei si albumului „The Look of Love”. Colaborarea dintre cei doi a continuat si pentru albumul „Quiet nights”, Claus Ogerman fiind direct implicat in aranjarea si coordonarea pieselor de pe acest material. Prin introducerea unor noi valente muzicale, artistul german a adus muzicii Dianei Krall un vibe deosebit, transformand albumul intr-unul dintre cele mai apreciate materiale jazz ale acestui an. „Claus Ogerman - apoape ca suntem casatoriti - muzical vorbind. Nu trebuie sa-i spun aproape nimic si scrie lucruri minunate pentru mine - el ar fi favoritul meu”, a declarat Diana Krall intr-un interviu recent acordat site-ului Bestmusic.ro.

Compozitor, dirijor si orchestrator de origine germana, Claus Ogerman este unul dintre cei mai apreciati oameni de muzica la nivel international, fiind cunoscut in lumea intreaga si pentru colaborarile de succes pe care le-a avut de-a lungul carierei sale cu nume sonore ale muzicii, precum Frank Sinatra, Antonio Carlos Jobim, Bill Evans, Wes Montgomer sau George Benson. Una dintre cele mai celebre realizari ale sale este seria de compozitii pentru cunoscutul Michael Brecker, sursa de inspiratie ale acestora fiind poemele marelui scritor indian Rabindranath Tagore.

Oferit de Peroni Nastro Azzurro, concertul Dianei Krall va avea loc pe data de 22 noiembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Locurile din primele trei categorii de pret sunt aproape epuizate, ultimele bilete pentru show-ul „divei muzicii jazz” fiind disponibile pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la preturile de 500, 300, 220, 150 si 100 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.