Albumul "Is This It" al trupei americane The Strokes a fost votat de revista de muzica NME cel mai buna productie muzicala a decadei, surclasand artisti mai cunoscuti, ca Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey si Radiohead, topul 10 fiind oricum dominat de muzica rock.
"Is This It" este albumul cu care The Strokes a debutat in 2001, un alt album de debut aflandu-se pe locul doi al topului, respectiv "Up the Bracket" cu care The Libertines si-au inceput cariera muzicala in 2002, potrivit NewsIn.




Pe locul trei s-a clasat trupa rock Primal Scream cu albumul XTRMNTR. De altfel, primele zece pozitii din top au fost dominate de trupe de rock in care primeaza chitara.

"Avem acum ultimul cuvant despre cele mai bune albume care au caracterizat perioada 2000-2009, si toti cei interesati de muzica si mai ales cei care au facut muzica minunata in aceasta perioadp au putut vota",
spune redactorul NME, Krissi Murison.

Stabilirea celui mai bun artist al decadei este un obicei al mai multor reviste de muzica, dar si al unor topuri internationale, cum ar fi Billboard Music Award sau MTV Music Awards.

Click aici pentru restul topului NME: Top 50 albumele decadei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.