Peste 3.000 de spectatori, in majoritate trecuti de 30 de ani, l-au aplaudat frenetic pe Chris Norman, duminica seara, la Sala Palatului din Capitala, unde, timp de doua ore, cantaretul britanic a scris o veritabila istorie a muzicii rock.
De la ora 19.00, in deschiderea concertului, a cantat, timp de 60 de minute, trupa romaneasca Riff, care se numara printre veteranii rock-ului autohton, cu aproape 40 de ani de cariera.

Sosirea pe scena a fostului solist si chitarist al formatiei Smokie, insotit de cinci instrumentisti, a incalzit instantaneu atmosfera, majoritatea publicului asteptand un maraton de hit-uri din repertoriul trupei in care a cantat Norman pana in 1986. Avea sa fie, insa, mult mai mult de-atat, pentru ca muzicianul britanic si colegii sai au optat pentru un playlist ce a reprezentat, practic, o calatorie inapoi in timp, pe gustul nostalgicilor cunoscatori de muzica, in care piesele Smokie au alternat cu refrene de succes ale rock-ului, lansate in anii '60, '70 si '80.

Astfel, dupa inceputul marcat de excelentul cover dupa piesa "Needles and Pins", lansata de The Searchers, intalnirea cu Chris Norman a adus atat melodii din cariera solo a acestuia si din anii de succes ai Smokie, cat si interpretari pline de nerv ale unor piese Simon & Garfunkel ("The Boxer"), Peter Gabriel ("Sledgehammer") ori Bryan Adams ("Summer of '69"). Iar la 40 de ani de la Woodstock, musafirii Salii Palatului au adus un omagiu si celui mai important festival muzical organizat vreodata in aer liber, cantand "With a Little Help from my Friends" in versiunea Joe Cocker.

Si pentru ca prietenia lui Chris Norman cu publicul a inceput inca din anii '70, pe benzile de magnetofon care circulau cu viteza avioanelor venite din Londra sau Munchen, duminica au fost binevenite glumele, ca intre vechi amici. "Vom canta acum primul hit Smokie. Mai stie cineva cum se numeste?", a intrebat cantaretul, iar raspunsul "If You Think You Know How to Love Me", venit de la o admiratoare din loja, a fost urmata de o replica a lui Norman gustata de toata sala: "Ai ghicit! Acesta e raspunsul corect. Ai castigat concursul, iar pentru premiu te astept la mine in cabina, peste cinci minute".

Punctul culminant al concertului a fost, nici nu se putea altfel, "Living Next Door to Alice", cea mai populara piesa Smokie, la care mai multe perechi din public au iesit din rand si au dansat ca-n anii cand ascultau pentru prima oara acest refren. A urmat o alta balada, "Midnight Lady", compusa pentru Chris Norman de muzicianul german Dieter Bohlen, dupa care s-a dat iarasi dezlegare la ritmuri alerte, cu spectatorii in picioare.

Bis-ul a fost generos - trei melodii si multe bezele din partea artistilor de pe scena, care s-au inclinat, la final, in fata unui public la fel de darnic in aplauze. Un public care, furat de intalnirea cu muzica buna, a uitat pentru o seara de gripa (reporterul nu a remarcat vreo masca de protectie) si s-a inghesuit sa fie, din nou, tanar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.