Peste 11.000 de oameni, majoritatea din Belgia danseaza pe melodia Magnificent a trupei U2 si incearca sa mobilizeze lumea si pe liderii care o conduc sa mai salvam ce a ramas din Planeta.
"Salvati pamantul, aveti acum o ocazie, poate ultima!" transmit cei peste 11.000 de oameni care au participat la realizarea clipului pentru salvarea planetei. Videoclipul este lansat cu o luna inaintea conferintei globale de la Copenhaga (Decembrie 7-18), de la care se asteapta o actiune comuna pentru reducerea poluarii si incetinirea incalzirii globale.

Uniunea Europeana, care planuieste sa-si reduca emisiile de CO2 cu 20-30 de procente pana in 2020, de declara un lider in lupta impotriva schimbarii climatice, potrivit Reuters.

U2 dauneaza grav mediului inconjurator

Solistul trupei U2, Bono a fost de acord sa imprumute acestui clip, cantecul Magnificent care a fost considerat de organizatori cel mai portivit pentru aceasta ocazie.

Aceasta veste survine in urma acuzatiilor pe care trupa U2 le-a primit in vara, turneul lor U2360 fiind considerat unul dintre cele mai poluante evenimente din ultima vreme. Ecologistii au ajuns la concluzia ca acesta a generat 65.000 de tone de CO2, sau echivalentul a 6500 de locuinte din Anglia cu un consum mediu pentru un an. Sau si mai simplu, emisiile de CO2 echivaleaza cu cantitatea de combustibil necesara pentru a zbura pe Marte..si inapoi, potrivit Ecomagazin.

Helen Roberts, consultant pentru situl Carbonfootprint.com subliniaza ca aceeasi cantitate este valabila si pentru 2010 avand in vedere proportiile turneului, adaugand ca pentru a a compensa, U2 ar trebui sa planteze exact 20.118 copaci.’

Ca raspuns la acuzatiile primite The Edge, chitaristul formatiei U2, a vorbit recent despre acuzatiile aduse referitor la impactul pe care turneul U2 360 il are asupra mediului inconjurator.

"Cred ca este absurd ca toata vina sa cada pe noi. Sa fim seriosi, fiecare trupa aflata in turneu dauneaza mediului. Sunt atatea lucruri care au un impact mult mai mare si totusi nu ne pasa", a declarat acesta citat de Metalhead.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.