Harlem Gospel Choir, cel mai cunoscut cor de gospel din lume va fi totodata si primul din istoria muzicii care va concerta in China.
Iarna aceasta, “Ingerii din Harlem” vor sustine nu mai putin de sapte spectacole consecutive in fata publicului chinez, urmand ca pe 21 decembrie corul sa aiba parte de o noua premiera: primul sau concert in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti.

Spiritualitatea si pildele crestine rostite pe ritmurile de gospel si acorduri de blues vor rasuna iarna aceasta pentru prima data si pe scenele din China, celebrul cor de gospel pregatindu-se intens pentru cele sapte spectacole pe care le va sustine, in luna decembrie a acestui an, in premiera, in fata publicului chinez. Seria concertelor va debuta in orasul Guangzhou, urmatoarele locatii unde vor ajunge fiind Szenzhen, Dalia, Shanghai, Beijing, Xi’an si Chongqing.

Desi acesta este prima vizita a unui cor de acest gen in spatiul cultural chinez, Harlem Gospel Choir nu este la prima experienta pe continentul asiatic. In anul 1988 mesajul muzicii lor devenind extrem de apreciat in Japonia, imediat dupa lansarea musicalului “Mama I Want to Sing!”.

Astfel, dupa alte numeroase concerte sustinute pe teritoriul Japoniei, capitala Tokyo a devenit gazda inregistrarilor pentru albumul “Christmas in Tokyo” lansat in 2003, precum si unul dintre reperele culturii gospel, cu mai bine de 100 de coruri infiintate in ultimii ani.

Turneul Harlem Gospel Choir, care a debutat la sfarsitul lunii octombrie, este intitulat Concert of Hope / Remembering Michael Jackson World Tour, fiind un omagiu adresat marelui artist. Astfel, spectacolul pe care Harlem Gospel Choir il va sustine la Bucuresti la sfarsitul lunii decembrie va fi unul cu adevarat inedit: pe langa suita de piese gospel clasice, show-ul va include si trei piese apartinand lui Michael Jackson, intr-o reinterpretare unica, in maniera gospel.

Inclus in seria evenimentelor World Music Masters, show-ul Harlem Gospel Choir va avea loc pe 21 decembrie la Sala Palatului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.