Cantaretul american Bruce Springsteen lucreaza la o carte autobiografica pentru care ar putea primi 10 milioane de dolari, mai mult decat a obtinut Eric Clapton pentru volumul sau de memorii, potrivit unor surse din industria editoriala citate de New York Post.
"Ar putea fi cea mai importanta autobiografie a unui star al muzicii rock din toate timpurile", spune unul dintre editorii interesati de proiect, dar care prefera sa isi pastreze anonimatul. Potrivit acestuia, Springsteen, care tocmai a implinit 60 de ani, ar putea primi intre noua si zece milioane pentru drepturile volumului de memorii, scrie NewsIn.

Autorul celebrelor "Born in USA" si "Born to Run" beneficiaza de cateva biografii neoficiale, scrise de David Marsh. Mai mult, se pare ca Springsteen etse interesat sa angajeze un documentar pentru scrierea cartii sale, dar nu se stie inca daca Marsh va face parte din echipa sau nu.

Editorii estimeaza ca pretul autobiografiei cantaretului din New Jersey va depasi patru milionae de dolari, atat cat a fost platit pentru memoriile lui Eric Clapton sau chiar opt milioane de dolari, cat a primit chitaristul de la Rolling Stone, Keith Richards.

Springsteen si trupa lui, E Street Band,
vor concerta in acest week-end la Madison Square Garden in New York, in cadrul turneului "Dream".

Bruce Springsteen,
unul dintre simbolurile Americii, si-a cumparat prima chitara la 13 ani. A cantat cu mai multe trupe din New Jersey, inainte de a semna, in 1972, un contract cu Columbia Records. Primul album "Greetings From Asbury Park, N.J.", a aparut in ianuarie 1973. In acelasi an apare "The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle".

In august 1975, Springsteen a concertat la Bottom Line Club, considerat unul dintre evenimentele mari ale rock' n' rollului. In 1977 lanseaza "Darkness on the Edge Of Town", marcand si o turnura de stil: cu melodiile mai lente si reflectand convingerile politice.

Cel mai cunoscut album al sau "Born In The U.S.A" (1984) a fost unul din cele mai bine vandute discuri, cu sapte single-uri in top 10. Piesa "Born in The U.S.A.", un comentariu referitor la modul in care veteranii din Vietnam sunt tratati, in videoclipul careia apare Courtney Cox, a fost curtata cu sapte milioane de dolari de cei de la Chrysler Corporation, care ar fi vrut sa o foloseasca intr-o reclama, dar Springsteen a refuzat.

Albumul "Live/1975-85" a fost lansat in 1986, fiind cel mai bine vandut album live al tuturor timpurilor.

Springsteen a castigat numeroase premii Grammy si un Oscar pentru coloana sonora a filmului "Philadelphia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.