Potrivit presei americane, cantareata rap Lilī Kim (Queen Bee) a fost condamnata la 366 de zile de inchisoare pentru sperjur si tentativa de obstructionare a justitiei, dupa ce a depus o marturie mincinoasa pe marginea schimbului de focuri produs in 2001 in fata postului de radio Hot ī97 din New York, incident soldat cu ranirea unei persoane.

Inainte de pronuntarea verdictului, laureata premiilor Grammy (pe numele ei adevarat Kimberly Jones) a recunoscut pentru prima data ca a mintit in timpul anchetei, exprimandu-si in acelasi timp responsabilitatea actelor sale. "Am depus marturie mincinoasa in fata unei camere de acuzare si in cursul procesului. La vremea respectiva am crezut ca fac bine, dar acum stiu ca nu aveam dreptate", a spus emotionata vedeta rap.

"Imi asum intreaga responsabilitate", a mai spus ea, adaugand ca aceasta este cea mai dificila perioada din viata ei. Potrivit presei americane, daca nu si-ar fi recunoscut faptele, Lilī Kim ar fi riscat o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare.