Casatoria lui Adrian Mutu cu frumoasa Consuelo este nula in Romania.

Pentru ca mariajul sa fie recunoscut in tara noastra, actele semnate de cei doi in Republica Dominicana trebuie transcrise in fata autoritatilor romane in timp de sase luni. Fotbalistul lui Juventus si tanara ministru consilier al Ambasadei Dominicane la Roma nu sunt oficial sot si sotie decat in tara natala a fetei. In Romania, documentele semnate de cei doi indragostiti in fata starii civile dominicane nu au nici o valoare. Pentru ca bruneta Consuelo sa devina legal sotia lui Mutu, ei trebuie sa treaca si prin fata starii civile romane.

"Potrivit Legii 114 din 1906, privitoare la actele de stare civila si a metodelor de aplicare, in termen de sase luni persoana care s-a casatorit intr-un alt stat, care nu face parte din Uniunea Europeana, este obligata sa faca transcrierea actelor in fata autoritatilor romane. Pana la momentul respectiv, statul roman nu recunoaste casatoria", ne-a declarat Nicolae Pandele de la centrul de Informare al Primariei Sectorului 1.

MAINE VIN IN TARA

"Transcrierea documentelor este exclusiv competenta primariei de care apartine persoana respectiva. Pentru a evita incurcaturile, cel mai simplu este sa ia ultima adresa de pe buletin", a mai spus Pandele, care a tinut sa precizeze ca, in cazuri speciale, se pot face derogari de la termenul-limita de sase luni, timp in care actele trebuie prezentate in fata autoritatilor romane. In alta ordine de idei, Adrian Mutu si Consuelo vor veni sambata in tara, dar vor petrece la Pitesti doar o singura zi, duminica urmand a pleca in Italia.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.