Capodopera cinematografica "The Shining", realizata in 1980 de regizorul Stanley Kubrick, dupa un roman scris de Stephen King, a fost votata cel mai terifiant film din istorie, potrivit unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Telegraph.
Filmul l-a avut ca protagonist pe Jack Nicholson, intr-unul dintre cele mai apreciate rolurile ale carierei. Scenariul pentru "The Shining" a urmarit povestea unei familii care primeste in grija, pe timpul iernii, un hotel izolat intr-o zona montana, resedinta temporara care va declansa un lant de evenimente pe cat de stranii, pe atat de inspaimantatoare, arata NewsIn.

"Se demonstreaza astfel ca, la aproape 30 de ani de la lansare, The Shining ramane un studiu cinematografic unic despre izolare, nebunie si paranoia", spune Matt McAllister, editor la Totalscifionline, care a realizat sondajul ce a stat la baza clasamentului celor mai terifiante filme.

Al doilea loc in acest top este ocupat de "Rosemary's Baby", regizat de Roman Polanski, cineastul de origine poloneza retinut in prezent in Elvetia pentru a fi extradat in SUA, pe baza unor acuzatii privind intretinerea de relatii sexuale cu o minora. Realizat in 1968, filmul ii are in rolurile principale pe John Cassavetes si Mia Farrow, ale caror personaje ajung sa traiasca un cosmar dupa ce se muta intr-un apartament inconjurat de vecini bizari.

Pe locul al treilea in clasamentul celor mai terifiante pelicule se afla un alt filme clasic, "The Wicker Man", in care joaca, printre altii, Christopher Lee, un obisnuit al productiilor thriller/horror. Actiunea filmului este concentrata intr-o localitate in care, dupa disparitie misterioasa a unei fete, ajung sa fie scoase la iveala ritualuri ciudate si chiar crime.

Intre primele 10 pelicule se mai afla celebrul "Psycho" al lui Alfred Hitchcock, SF-ul "Alien", regizat de Ridley Scott, horror-ul cult "The Texas Chain Saw Massacre" si "Jaws", unul dintre primele succese marca Steven Spielberg, rasplatit cu trei Oscaruri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.