De la manusa alba cu paiete, la masina Rolls Royce, "Michael Jackson: expozitia oficiala" pune la dispozitia publicului peste 250 de obiecte din colectia privata a artistului
Colectia de obiecte ce i-au apartinut megastarului vor fi expuse incepand de miercuri, timp de trei luni, unde regele muzicii pop ar fi trebuit sa isi sustina ultimele reprezentatii. "Nu avem concertul, nu mai avem persoana, dar avem mostenirea lui si asta sarbatorim", a spus comisarul expozitiei, Robert Santelli, relateaza NewsIn.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, dupa ce a luat un amestec mortal de medicamente. Artistul repeta la Los Angeles pentru turneul "This Is It", prezentat ca fiind ultimul sau proiect. Expozitia contine obiecte vestimentare, bijuterii, instrumente muzicale, accesorii pentru scena, obiecte mitice, precum legendara manusa alba cu paiete, pe care Mickael Jackson a purtat-o pentru prima oara in 1983, dar si obiecte de la ferma Neverland din California.

Astfel, fanii vor putea admira si costumele pe care starul ar fi trebuit sa le poarte la cele 50 de concerte din Londra , in cadrul turneului "This Is It", printre care vestele cu paiete si mocasinii sai preferati, cu monograma "MJ".

Deschiderea expozitiei coincide cu lansarea peliculei "This Is It", prezentata de producatori ca filmul-testament al cantaretului. "Va fi foarte emotionant pentru unii dintre fani, nu doar pentru ca este vorba despre a-i aduce un omagiu si de a arata geniul sau creativ, dar si pentru ca exista o legatura foarte emotionala aici", a comentat Santelli, director al Muzeului Grammy din Los Angeles.

Expozitia scoate la lumina diverse aspecte din viata cantaretului: dansul, viata sa intima, dar si viziunea asupra modei. "Cred ca i-ar fi placut ca fanii sa vada ce avea, sa isi expuna lucrurile. Ne permite sa vedeam un alt aspect al lui Mickael: gusturile sale artistice, garderoba si masinile lui", a explicat Miko Brando, unul dintre prietenii lui Jackson si fiuul legendarului Marlon Brando.

Miko Brando, care a participat la selectarea exponatelor, a mentionat ca Michael Jackson "pastra aproape tot". "Nu voia sa arunce nimic, slava cerului. Este doar o parte din lucrurile lui", a adaugat acesta.

Expozitia se deschide miercuri la Londra, pentru trei luni, urmand a fi organizata si in doua orase ale Europei, care nu au fost inca dezvaluite. Biletul de de intrare costa 15 lire (16.50 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.