Victima lui Roman Polanski, Samanrhei Geimer, cu care cineastul a intretinut in 1977 "relatii sexuale ilegale", pentru ca ea avea doar 13 ani, a cerut justitiei californiene sa abandoneze urmarirea in instanta a lui Polanski, potrivit unor documente judiciare, transmite AFP.
Avocatii Samanthei Geimer au depus cererea clientei lor vineri, la curtea de apel a Californiei, la Los Angeles. Potrivit documentelor inaintate justitiei, Samantha Geimer, care locuieste in Hawaii impreuna cu sotul si copii ei, sufera de probleme de sanatate, provocate de hartuirea mediatica la care este supusa de la arestarea lui Polanski in Elvetia, pe 26 septembrie. "Samantha si avocatul ei au primit aproape 500 de apeluri telefonice din partea jurnalistilor din intreaga lume, pentru a obtine un comentariu", se arata in cerere, arata NewsIn.

In 1995, 1997 si in luna ianuarie a acestui an, Samantha Geimer ceruse deja justitiei sa sisteze urmarirea lui Polanski. In cererea depusa vineri, avocatii au reafirmat ca cineastul a fugit din Statele Unite din cauza unui judecator "corupt" . "Oricare ar fi fost crima lui, Polanski merita un tratament echitabil, pe care nu l-a avut", scriu avocatii. "Ziua in care Polanski a fugit este una trista pentru justitia americana. Samantha nu ar trebui sa plateasca ea pretul", se mai arata in document.

Avocatii lui Geimer deplang hartuirea clientei lor de catre jurnalisti. Vedetele americane Larry King si Oprah Winfrey
"au cautat-o, toate programele matinale al canalelor nationale au cautat-o, la fel trei jurnalisti de la LA Times si totati marii jurnalisti americani si straini", spun acestia. "Raspunsul doamnei Geimer: va rog, lasati-ma in liniste. Dar presa nu a lasat-o", continua avocatii, precizand ca si sotul, copiii si amma Samanthei au fost hartuiti. "Victima este iarasi victima", conchide documentul.

Denuntand apelurile jurnalistilor pe telefonul mobil al Samanthei Geimer si pe cel de la serviciu, avocatii spun ca exista "un risc real" pentru ca aceasta sa isi piarda locul de munca si formuleaza "o cerere, un apel: lasati-o in pace".

Samantha Geimer a parasit Los Angeles-ul pentru Hawaii in anii 80, pentru a fugi de celebritatea pe care a doandit-o fara sa vrea. In luna ianuarie a anului trecut, ea a apreciat ca insistenta cu care parchetul din Los Angeles cere revenirea lui Polanski in Statele Unite este "o gluma proasta". "Am supravietuit, chiar am trecut peste (aceasta incercare) si m-am vindecat de toate relele pe care Polanski mi le-a facut cand eram copil", a declarat Samantha, adaugand ca este timpul ca "acest capitol sa se incheie".

In varsta de 76 de ani, Roman Polanski este detinut in Elvetia de pe 26 septembrie. Saptamana trecuta, Statele Unite au cerut oficial extradarea cineastului, care a anuntat imediat ca se opune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.