Actorul american Sean Penn, cunoscut si ca activist politic, se afla la Havana pentru a-l intervieva pe liderul cubanez Fidel Castro, potrivit site-ului specializat in divertisment TMZ.
Sustinator al democratilor si prieten cu presedintele american Barack Obama, Penn s-a deplasat in Cuba ca jurnalist, urmand sa publice in revista Vanity Fair un articol despre relatiile Casei Albe cu regimul din Cuba. Actorul a ajuns la Havana duminica, alaturi de femeia de afaceri Diana Jenkins, la bordul avionului privat al acesteia, potrivit TMZ.com.

In ciuda scopului declarat al presedintelui Obama de a reface relatiile cu Cuba, afectate dupa revolutia din 1959 care l-a adus la putere pe Fidel Castro, embargoul comercial al Washingtonului asupra Cubei ramane in vigoare. Un prim pas a fost facut in aprilie 2008, cand Statele Unite au anulat restrictiile privind transferurile de bani de la fostii cetateni cubanezi care locuiesc in America spre rudele lor din Cuba, noteaza NewsIn.

In 2006, Castro a fost supus unei interventii chirurgicale intestinale si a cedat puterea fratelui sau mai mic, Raul, care a devenit oficial presedinte in februarie 2008. De atunci, Castro, acum in varsta de 83 de ani, a fost vazut rareori in public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.