Cateva dintre cele mai importante trupe ale lumii se pregatesc sa demareze turnee internationale si cum setea publicului pentru artistii in voga se simte si Romania, companiile organizatoare negociaza cu managerul artistilor in cauza, in speranta ca itinerariul acestora va tine seama si de tara noastra.
Pe langa sperantele, inca alimentate, ca-i vom vedea anul viitor la Bucuresti pe cei de la U2 (aflati in turneu din 2009) - artisti ale caror pretentii incep cam de la 4 milioane de euro, marea miza a anului 2010 este trupa germana Rammstein, care pe 8 noiembrie vor incepe un turneu de promovare a ultimului album, "Liebe ist für alle da” („Love Is There for Everyone”), scrie EVZ.

Dintre zvonurile vehiculate la acest sfarsit de an, pe cei de la Rammstein, al caror onorariu urca pana la 800.000 sau un milion de euro, este cel mai probabil sa-i vedem anul viitor la Bucuresti.

De asemenea, ii putem vedea si pe cei de la AC/DC pentru 1-1.5 milioane de euro, Coldplay, care canta pentru aproximativ un milion de euro sau Britney Spears, care anul trecut accepta spectacole pentru 600.000 de euro.

Sunt pe drum si cei de la Prodigy, care canta pentru 170.000 euro, Rihanna, al carei onorariu urca la un milion de dolari, Rod Stewart, disponbil pentru 750.000 euro, rockerii de la Slayer, care percep 80.000 euro pentru un concert, Elton John (la 800.000 euro) Green Day (1 milion de dolari) sau Eminem (650.000 euro).

Daca la capitolul financiar, organizatorii nu-si fac griji, cand vine vorba de spatiu sau de infrastructura incep sa apara foarte multe semne de intrebare.

„Stam foarte prost si la capitolul infrastructura, lipsa autostrazilor fiind unul dintre motivele pentru care se pierd multe contracte. Ne putem trezi ca traseul turneelor se poate termina la Budapesta, desi, pe harta, Bucurestiul este foarte aproape. Multi artisti lucreaza cu echipamente proprii, pe care ar trebui sa le transporte cu tiruri dintr-o tara in alta, intr-un interval foarte scurt”, precizeaza Laura Coroianu, CEO Emag!c.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.