Proaspat recuperat dupa un sejur prelungit la Spitalul de Urgenta, artistul emerit de succes international Dan Helciug supune consideratiunii D. Voastra fonograma FPS printr-un contert esstraordinariu si nemaivazut.
Marele eveniment va avea loc in carciumioara The Silver Church, vineri 16 octomvrie 2009, orele 22 trecute fix, avandu-i ca invitati de seama pe Vunk si cvartetul Capriccio.

In “F.P.S.” Dan Helciug abordeaza cu curaj o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica, si de ce nu, despre fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi.

Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda. “F.P.S.” este asadar un album de maturitate, prin care Spitalul de Urgenta isi dovedeste atat curajul, cat si implicarea in temele de interes ale generatiei actuale.

In perioada 2 -13 octombrie s-a desfasurat concursul “Un catren si un refren”, prin care Spitalul de Urgenta si-a incurajat fanii sa le trimita propriile versuri. Concursul a fost deschis tuturor celor care au dorit sa isi incerce mana (si norocul) la scris versuri.

Astfel, din cele peste 300 de materiale inscrise in concurs, trupa a ales cele mai reusite catrene si refrene, iar din cei 8 semifinalisti din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Dolj sau Stolnici (Arges), castigatorul concursului “Un catren si un refren” este Laurentiu Ghita din Bucuresti, cu lucrarea “Am Trabant”, cu unanimitate de voturi din partea trupei.

Premiul cel mare va consta in transpunerea versurilor pe o melodie compusa de “Spitalul de Urgenta”. Piesa rezultata va fi cantata de trupa in cadrul concertelor din turneul de promovare al albumului “F.P.S.” in prezenta a sute de fani.

Cel de-al doilea castigator, ales prin tragere la sorti, este Nicolae Bunduri din Brasov, pentru care Trupa Spitalul de Urgenta va sustine un concert… chiar la el acasa.

Trupa Spitalul de Urgenta s-a alaturat recent sustinatorilor proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret. Initiativa a venit din partea frontmanului Dan Helciug, care a fost cucerit pe loc de proiect. Urmand modelului “Adopta un ONG” initiat de Gala Societatii Civile, Spitalul de Urgenta a ales sa sustina proiectul derulat cu ajutorul a peste 20 de voluntari din intreaga tara, prin promovarea acestuia in toate aparitiile trupei. In curand, fanii vor putea achizitiona noul album, “F.P.S.”, atat de pe site-ul www.danhelciug.ro, cat si de pe magazinul online caritabil www.CharityGift.ro.

Trupa pregateste si un turneu de promovare in mai multe orase din tara (Brasov, Cluj, Pitesti, Buzau, Iasi si Bacau).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.