Tenorul Roberto Alagna vorbeste, intr-un interviu acordat Le Figaro, despre relatia cu sotia sa, soprana Angela Gheorghiu, care nu vrea sa auda de divort in ciuda racelii instalate de multa vreme in casnicia lor.
Update: La doar o zi dupa ce tenorul Roberto Alagna declara pentru Le Figaro ca sotia sa, Angela Gheorghiu, nu se gandeste la divort, soprana il contrazice pe acesta precizand, intr-o declaratie postata pe site-ul sau, ca a demarat procedurile legale pentru separarea oficiala.

"Angela Gheroghiu a trait separat de Roberto Alagna in ultimii doi ani. Incercarile sale din aceasta perioada de a salva casnicia au esuat. Incepand procedura de divort acum cateva luni, Angela Gheorghiu asteapta acum finalizarea acestora, cat de curand posibil. Doamna Gheorghiu intelege supararea domnului Alagna in legatura cu aceasta situatie. Contrar declaratiilor acestuia, ea vrea sa-si traiasca viata in pace si liniste", se scrie in declaratia postata pe site sambata, 10 octombrie.

Alagna povesteste in interviul acordat cotidianului francez despre faptul ca de mult timp nu mai are o relatie buna cu sotia sa si ca, desi se astepta sa ii fie greu in aceste conditii, se simte mai linistit si liber. "Nu mai am dorinta de a da explicatii in fiecare seara. Angela nu vrea sa auda vorbindu-se de divort. Vom vedea. Esential este ca sunt fericit si am forta de a urca pe scena", marturiseste tenorul italian.

La inceputul lunii aprilie, Roberto Alagna spunea, intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph, ca el si Angela Gheroghiu au decis sa isi continue separat carierele. Tenorul marturisea atunci ca relatia cu sotia sa trece printr-o perioada mai dificila, in care nu-si vorbesc, locuiesc in orase diferite si comunica doar prin e-mail sau sms. "Relatiile dintre noi sunt reci momentan. Mi-a trimis cateva sms-uri aseara, in care imi spunea ca va veni aici (Londra, n.r.) dupa Pasti, dar nu i-am raspuns. Cateodata, cred ca o iubesc prea mult", a spus Alagna, dupa cum aminteste NewsIn.

Cand vine vorba despre averea sa, Roberto Alagna recunoaste insa ca este privilegiat, dar ca nu este atat de bogat pe cat s-ar crede."Traiesc in Elvetia, dar imi platesc impozitele in Franta. Nu stiu la cat se ridica averea mea, pentru ca nu sunt om de afaceri. Pentru o seara de gala castig 60.000 de euro. Daca am nevoie de bani, merg la Abu Dhabi sau in Japonia, unde obtin 100.000 de euro. Imi revin cate 25 de centi din vanzarea unui CD al meu, insa nimic din vanzarea DVD-urilor sau din retransmisia spectacolelor de opera. La opera, castig 13.000 de euro brut pe seara. Dar in final nu imi ramane mai nimic - jumatate din bani merg spre impozite. Alte plati spre agentul meu si pentru cheltuieli cotidiene. Pentru doua reprezentatii ale operei <Carmen>, stau la Londra o luna si jumatate, iar inchirierea apartamentului acolo ma costa 15.000 de lire pe saptamana", explica artistul.

Tenorul mai spune ca singurul sau lux este o locuinta confortabila, iar tot ceea ce castiga investeste in proiecte apropiate inimii sale. Nu cheltuieste, insa, nimic pentru el, preferand sa se asigure ca familiei si prietenilor sai nu le lipseste nimic. "Florence, prima mea sotie, a decedat cand aveam 29 de ani, iar de atunci nu dau importanta bunurilor materiale. In schimb, ma gandesc la fiica noastra, Ornella, care abia a luat bacalaureatul. Cand am plecat de la EMI mi-am cumparat catalogul, alaturi de un partener, pentru 800.000 de lire. L-am platit cu ceea ce aveam la banca si cu avansul pe care l-am primit pentru albumul <Sicilien>. Acest catalog va fi mostenirea sa", spune Alagna.

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna s-au cunoscut in 1996, atunci cand au repetat si cantat impreuna in opera "Boema". Au doua fiice, Ioana, in varsta de 20 de ani, si Ornella, de 17 ani. Prima a fost nascuta de sora Angelei Gheorghiu, care a decedat intr-un accident rutier, iar Ornella este fiica lui Alagna dintr-o casatorie anterioara, sotia artistului murind in urma unor complicatii medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.