Peste 8.000 de fani au asistat, joi seara, la primul concert in Bucuresti al trupei Iris, de la recuperarea solistului Cristi Minculescu dupa operatia de transplant de ficat din luna martie, spectacol emotionant pentru public, cu cele mai cunoscute melodii ale trupei din cei 30 de ani de activitate.
Concertul trupei Iris a inceput in jurul orei 20.00, cand Sala Polivalenta era deja plina. Timp de doua ore, publicul a cantat, a aplaudat si s-a manifestat zgomotos, de la cei mai mici, copii de patru ani veniti cu parintii la concert, la persoane in varsta, de 60 de ani. Printre spectatorii de toate varstele, imbracati in stil "rock", cu blugi si tricou, au fost si numeroase persoane imbracate "office", care au venit de la birou direct la concertul Iris. Fanii inraiti au adus bannere cu numele melodiilor consacrate ale trupei, potrivit NewsIn.

Concertul a fost completat de efecte pirotehnice, show-uri de lasere si de imagini proiectate pe trei ecrane gigantice. Astfel a inceput spectacolul, cu o serie de imagini cu membrii trupei Iris de-a lungul timpului, din concerte si videoclipuri. "Bine ati venit in paradisul muzicii rock" a fost mesajul de intampinare pentu public afisat pe ecran.

La intrarea pe scena, solistul Cristi Minculescu a rostit celebra fraza "Buna seara prieteni!". Dupa fiecare trei melodii, Minculescu a iesit de pe scena, iar fiecare dintre membri trupei a avut propriul moment solo cu publicul, timp de o melodie, cand numele fiecaruia dintre ei - Relu, Valter, Nelu, Boro si Cristi - a fost afisat pe ecrane. Prin faptul ca fiecare dintre ei a avut momentul sau cu publicul, membrii Iris au marcat revenirea pe scena bucuresteana.

Cristi Minculescu, intr-o forma foarte buna, a dedicat melodia "Vino iar" sotiei sale, cerand publicului sa cante alaturi de el pentru aceasta. La momentul sau cu publicul, solistul a interpretat melodia "Nu ma uita".

Un moment emotionant a fost marcat de melodia "Vis pierdut", pe parcursul careia ecranele gigantice au afisat imagini ale artistilor plecati dintre noi, fotografiile lui Michael Jackson, Laura Stoica, Adrian Pintea, Motu Pitis, Curt Kobain si Teo Peter starnind reactii zgomotoase din partea publicului emotionat.

Inainte de melodia "Ultima toamna" Cristi Minculescu a spus publicului ca aceasta nu este ultima toamna pentru ei. Membrii Iris au cerut publicului sa fie cat mai activ, deoarece in sala s-a filmat pentru urmatorul DVD al trupei.

Cand Iris a parasit scena, publicul a reactionat, chemandu-i inapoi pe scena, scandanu-le numele si aplaudand. Astfel, cei cinci au revenit pe scena si au cantat "Floare de Iris" si "Strada ta", melodie marcata printr-o ploaie de confetti. La sfarsitul concertului, tobosarul a aruncat betele in public pe ritmurile melodiei "We are the champions".

Cu ocazia concertului din Capitala, trupa a lansat si integrala cu cele 20 de albume ale trupei - 19 pe CD si un DVD live, care contine concertul "Atheneum". Box-ul cu cele 20 de albume a fost pus in vanzare in timpul concertului, la pretul de 300 de lei.

Trupa Iris, in formula reintregita dupa recuperarea post-operatorie a solistului Cristi Minculescu, a reluat seria concertelor pe 18 iulie, la Simleul Silvaniei. Iris va lansa un nou album in toamna anului 2010, care va contine in jur de 14 piese.

Trupa Iris, care il are ca solist pe Cristi Minculescu din anul 1980, este considerata un simbol al rock-ului autohton. In 2007, la implinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu si colegii sai au fost decorati de presedintele Traian Basescu. Iris a debutat in 1977 cu albumul "Iris I". Au urmat "Iris II"(1987), "Iris III - Nu te opri"(1988), "Iris IV" (1989), "1993", "The Best Of" (1993), "Luna Plina" (1997), "20 De Ani" (1997), marcand anii de activitate ai trupei, "Mirage" (1998), "2000", "Athenaeum" (2000), "Matase alba" (2001), "4Motion" (2003) si "Iris Maxima" in 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.